6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Rotary'e kadın başkan

ROTARY'E KADIN BAŞKAN

Bursa başta olmak üzere 6 ilin yer aldığı 2440. Rotary Bölgesi'nin yeni dönem federasyon başkanlığına seçilen Yeşim Tanık Yöney, hedeflerini kamuoyuna duyurdu.

Uluslararası Rotary 2440 Bölgesi'ne ilk kadın federasyon başkanı olan Yeşim Tanık Yöney, ve yönetim kurulu üyeleri Gönlüferah Otel'de bir araya geldi. Bursa başta olmak üzere İzmir, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Denizli, Muğla ve Manisa'da örgütlenen Rotary Kulübü'nün toplum yararına çeşitli faaliyetleri hayata geçirdiğini belirten Yöney, hedeflerini kamuoyuna duyurdu. Yöney, "Dünyada iyi niye ve barışın korunmasına gönülden inanıyorum. Ana hedefimiz kemizden önce hizmettir. Toplumla kucaklaşmak önemli. Üyelerimizin sayısını artırarak kulübümüzü güçlendirmeliyiz. İşsizliğin azalması için İŞ-KUR ile ortaklaşa meslek edindirme kursları açmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimizde eğitim gören öğretmen adaylarına kişisel gelişim eğitimleri vereceğiz. Temiz su kullanımı ve hijyen konusunda ciddi çalışmalar bizi bekliyor. Çocuk felci konusunda yüzde 99.9'luk bir başarı sağladık. Dünyada hızla tükenen su kaynaklarını korumalıyız" dedi.

1 Temmuz 2010 tarihi itibariyle federasyon başkanlığı görevine başlayan Yöney, görevde kalacağı 1 yıl içerisinde önemli çalışmalara imza atacaklarını da sözlerine ekledi.

ROTARY'E KADIN BAŞKAN
ROTARY'E KADIN BAŞKAN
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 17:54:05
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 18:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?