3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

RUDEF'ten Bozbey'e destek

Bursa Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Başkanı Şuayip Toprak ve federasyon üyesi derneklerin temsilcileri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek, çalışmalarında destek sözü verdi.

Başkan Mustafa Bozbey’e 3. döneminde de başarılar dileyen RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, “Mustafa Bozbey denince akıllara hizmetin en güzeli geliyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Bursa Nilüfer ile öğrendi. Spor, kültür sanat ve eğitim alanında yapılan ve Türkiye’ye örnek olan projelerin hepsi Bozbey’in ve ekip arkadaşlarının eseridir” dedi.

Bursa’da Rumeli halkı için ciddi çalışmalar yapıldığına değinen Şuayip Toprak, “Bu çalışmalar içerisinde bizleri bir kere bile kırmayan ve bizler için elinden geleni yapan Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ederiz. Bozbey’in özverili çalışmaları sonucu Nilüferliler başkanımızı 3. kez seçerek, bir kez daha çalışanın ve üretenin arkasında olduğunu gösterdi. Bizler de Başkanımız Mustafa Bozbey’e her türlü destek ve katkıya hazırız” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Balkanlar'ın Bursa için önemli bir değere sahip olduğunu ifade ederek, “Bursa bir anlamda Balkan şehri. Kültürümüzün uzandığı, dostlarımızın akrabalarımızın yaşadığı her yere ulaşmaya devam edeceğiz. Bende bir göçmen çocuğu olarak sorunlarınızı ve çözüm yollarını bilen içinizden birisiyim” diye kaydetti.

Balat’ta hayata geçirilecek Hemşeri Yerleşkesi’nde Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun da bir yerinin olmasını isteyen Başkan Mustafa Bozbey, “Türkiye’ye örnek olacak bu projede Rumeli kültür, örf ve adetlerini yansıtacak mimari özelliğini taşıyan bir ev olmasını istiyorum. Bunun için de dernek üyelerinize görevler düşüyor. Hemşeri Yerleşkesi Nilüfer ve Bursa’nın yeni simgesi olacak. Burası tamamlandığında yurt içinden ve yurt dışında pek çok turistin gelmesini bekliyoruz. Bu sayede ülke ve Bursa ekonomisine katkı koyacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?