4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

RUDEF'ten kültür merkezi isteği

Bursa'da, Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) Genel Başkanı Şuayip Toprak, eski sebze haline Rumelilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kültür ve sanat merkezi yapılmasını istedi.

Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Şuayip Toprak, Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Şubat 2008 tarihinde ihaleye çıkarılacak olan eski hal arazisine talip olduklarını söyledi. 34 bin metrekarelik alanın bin 200 metrekaresine bir kompleks yapılmasının planlandığını söyleyen Toprak, söz konusu eski hal alanına Rumeli-Balkan Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi yapılmasını istediklerini belirtti.

RUDEF'e tahsis edilmesi halinde söz konusu kültür merkezinin dernek içerisindeki en büyük proje olacağını kaydeden Toprak, "Binlerce Rumeli vatandaşın yaşadığı Bursa'mızda, kültürümüzün daha geniş kitlelere ulaşması, kentimizin dış ülkelerde yapılması ve en önemlisi ülkemizin ekonomisine destek sağlamak niyetindeyiz. Eski kent hali içerisindeki bin 200 metrekare alana yapılması öngörülen sosyal tesisin Osmanlı mimarisine uygun Rumelilerin isteklerini tam anlamıyla karşılayacak bir kültür merkezi olmasını istiyoruz. Yapılacak olan kompleksin, RUDEF'e tahsis edilmesi durumunda hayata geçireceğimiz en büyük projeye imza atacağız" dedi.

Toprak, yapılmasını istedikleri kültür ve sanat eğitim merkezi ile insanlar arası dayanışma direncinin de artmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 16:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?