6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ruhsata aykırı yapılar yıkılıyor

ULUDAĞ'DA RUHSATA AYKIRI YAPILAR SAHİPLERİ TARAFINDAN YIKILIYOR

Bursa turizminin gözde mekanı Uludağ'da yeni planlamadan sonra özel mülklerden ruhsata aykırı kısımlar, tesis sahipleri tarafından yıkılıyor.

Uludağ Milli Park İşletmesi'nin son tebliği ve Bursa Valisi Şahabettin Harput'un iradeli duruşu üzerine işletme sahipleri, binalarını ruhsatlandırıldığı haline döndürüyor. Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaz aylarında 7 işletme sahibinin fazlalıklarını yıkarak, tesislerini ruhsatlarındaki şekle dönüştürdükleri öğrenildi. Uludağ'daki kaçak yapılaşmada sürekli örnek gösterilen kafeterya ruhsatı ile yapılan otel olarak bilinen Karkay Otel'in ruhsata aykırı katları da yıkıldı.

Uludağ Oteller Bölgesi üst kısımda 112 Sağlık Noktası ve İtfaiye binasının yanında 4 katlı otel olarak faaliyet gösteren Karkay Otel'in oda bulunan 3 katı yıkılarak, ruhsatındaki hale getirildi. Bir haftalık yıkımdan sonra kış sezonunda Karkay, kafe ve telesiyej tesisi olarak hizmet vermeye başlayacak.

10 yıldır iç tefrişi olmadığı için kullanılmayan Vilayetler Birliği binası ile toprak kaymasından dolayı boşaltılan MİT binasının yıkılması da gündeme geldi. Uludağ'da mevcut otellerden bir kısmının Uludağ Uzun Devre Gelişim Planı'na göre tamamen yıkılması söylentileri ise rafa kalktı. Mevcut büyük oteller ruhsatlarına uygun hale gelerek, faaliyetlerine devam edecek. Gelmeyenlerin ise faaliyet izin belgeleri iptal oluyor. Ramazan Bayramı'nda müşterilerini ağırlamak üzere Ağaoğlu Otel tesislerini açtı.

Kervansaray ve Beceren Otel de bu yıl dış cephe montalamaları ile binalarını ısı yalıtımlı, daha çevreci hale getirdiler. Ancak büyük otellerden hangilerinin faaliyet izin belgelerinin iptal edildiğini kamuoyu bilemiyor. İdarenin bu defa kararlı tutum ile hazırladığı plana göre uygulamalar yapması bekleniyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırlayıp Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan geçirdiği Uludağ Uzun Devre Gelişim Planı'nda yeni teleferik ve katlı otopark inşaatı ile alakalı hiçbir planlama sıkıntı kalmadığını belirten yetkililer, "Şu anda bu ana planın alt ayakları üzerinde çalışılıyor. Oteller Bölgesi Planları, Su Yönetimi Planları ve Kamp-Günübirlik Kullanım Alanları Planlamaları yapılıyor. Bu detay planlamalar da tamamlandığında hem günübirlik piknik ve kamp alanlarında yeni tesis inşa

edilecek. Hem de kışın büyük ihtiyaç olan yeni 2-3 otoparkın inşasına bir an önce başlanabilecek. Uludağ'daki 5 günübirlik ve kamp alanında Avrupai tarzda organize edilerek hem kampçıların, hem günübirlik kullanıcıların bütün talepleri yerine getirilecek. Ayrıca Uludağ'ın 12 ay aktif olabilmesi için gerekli spor sahaları ve diğer tesisler de gerçekleştirilmeye bu planlar doğrultusunda başlanacak" dediler.

ULUDAĞ'DA RUHSATA AYKIRI YAPILAR SAHİPLERİ TARAFINDAN YIKILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 11:33:04
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 12:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?