6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Rumeli Türkleri yemekte buluştu

RUMELİ TÜRKLERİ DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 22. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen dayanışma yemeği, Rumelili Türkleri buluşturdu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. 22. kuruluş yıldönümünü kutlayan derneğin uzun yıllar hizmet edeceğine inandığını belirten Vali Harput, Rumeli'de yaşayan Türklerin de artık yardıma ihtiyaç duymadan yaşayabilmesini arzuladığını söyledi. Dernek Başkanı Cüneyt Dizdar ise yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Derneğin kuruluşunun 22. yıldönümü münasebetiyle Almira Otel'de de dayanışma yemeği düzenlendi. Geceye, Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Kemal Demirel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ggecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, derneğe katkıda bulanan tüm başkanlara teşekkür ederken, Cüneyt Dizdar ve ekibine de başarılar diledi. Rumeli camiasının iyi işilere imza atacağını ifade eden Altepe, "Tüm kültürlerin akın ettiği ve nimetlerin bol olduğu biri şehirde yaşıyoruz. Hepimiz başta Bursalıyız ve şehrimize sahip çıkacağız. Doyduğumuz ve yaşadığımız bu kenti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz. Burada bulanan insanlar sorumluluk sahibi ve öncelikle 'Bursalıyım' diyen insanlardır. Şehrimizin değerlerinin ayağa kalkması için güzel çalışmalara birlikte imza atacağız" dedi.

Kültürleri ve değerleri her zaman sahipleneceklerini anlatan Altepe, herkesin kendi kültürüne ve özüne sahip çıkacağını dile getirdi.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Dizdar ise 22 yıl önce kurulan derneklerinin çok iyi çalışmalara imza attığını ifade ederek, "Bu zamana kadar derneğimiz çok iyi faaliyetlerde bulunmuş. 7 başkanımız da önemli görevler üstlenmiş. Şimdi de bu görevi bizler üstlendik. Güzel işler yapmak istiyoruz. Bursa'da Rumeli Kültürevi kurma düşüncemiz var. Bu projemizin hayata geçmesinde düzenlediğimiz gecenin de katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bursa'da 3 tane Rumeli kökenli başkanın olması bizi mutlu ediyor. Bursalı bakanımızın da dış Türklerden sorumlu olması bize ayrı bir güç katıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehter takımı biri konser verirken, yöresel Rumeli halk oyunları da büyük beğeni topladı.

RUMELİ TÜRKLERİ DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
RUMELİ TÜRKLERİ DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 09:39:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 10:48:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?