3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Rumeli Türkleri'ne yeni başkan

RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ'NİN YENİ BAŞKANI DİZDAR

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanlığına Cüneyt Dizdar seçildi.

Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 10. genel kurulu Ender Çay Bahçesi'nde yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede başkanlığa Dizdar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar seçildi. Derneğin 11 yıldır başkanlığını yapan Şuayip Toprak, görevi Cüneyt Dizdar'a devretti.

Genel kurula AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Kul, Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüş, Makedonya Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Savaş, Kosova Topluluklar Bakanlığı Başkan Yardımcısı Rıfat Kırosniç, çok sayıda davetli ve dernek üyesi katıldı. Genel kurulun divan başkanlığını Dündar yaptı.

Eski başkan Şuayip Toprak, kurul kararıyla şeref başkanı seçilerek hizmetlerinden dolayı kendisine plaket takdim edildi. Geleneklere sahip çıkmak, kültürü geleceğe taşımak maksadıyla kurulan derneğin çıtasını yükselttiklerini ifade eden Toprak, "11 yıllık bir hedef programı oluşturduk. Bu programdaki büyümeyi şimdiden belirleyeceğimizin sözünü verdik. Yapabileceğimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız aynı yola devam edecektir. 11 yılın içinde dışarıdan yardım almadan çalıştık. Bu bizim için önemli bir açılımdır. Kendi imkanlarıyla büyük çalışmalar yapan az sayıda derneklerin arasında yer aldık" dedi. Toprak, 11 yılda 260 kişinin dernek yönetim kurulunda görev yaptığını, çok sesliliğe önem verip kapılarını herkese açtıklarını söyledi.

BEYAZ GÜVERCİNLER RUMELİ'YE UÇACAK

Tek listeyle gidilen kongrede başkanlığa seçilen Cüneyt Dizdar, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin faaliyetlerini yoğunlaştırarak, Rumeli'yle Bursa'nın daha da yakınlaşması için çalışacağını ifade etti. Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin çözüm üreten sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydeden Dizdar, soydaşların meselelerine çözüm bulacaklarını açıkladı.

Yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Dizdar, kültür ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceği Rumeli Kültür Evi yapmak istediklerini söyledi. Dizdar, derneğin geleceği için büyük projelere imza atacaklarını belirterek, "Üstlendiğimiz misyon kökünü Osmanlı'dan alan, Balkanlar'a ulaşıp anavatanla kucaklaşan bir misyondur. Rumeli coğrafyasından Bursa'ya göç eden hemşerilerimizle beraber aldığımız bayrağı en üst seviyeye ulaştıracağız. Balkan coğrafyasında oluşan güven ortamını daha ileriye taşımak için beyaz güvercinlerin Bursa'dan kanatlanıp Rumeli coğrafyasını sarması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Osman Uzun, Av. Yavuz İskender Vardoroz, Ramazan Yazıcı, Necati Karadeniz, İbrahim Toprak, Erdal Yıldırım, Nihat Boyer, Salih Çalışkan, Kani Seyfullahoğlu, Muzaffer Kurtuluş, Erhan Olcay, Levent Cenkçiler.

Denetleme kuruluna ise Ömer Ersan, Osman Yüksel, Vildan Düzüm, Onur Kurulu Üyeleri; Konur Alp Başol, Ramazan Deva, Yaşar Uzun, Abidin Özen seçildi.

RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ'NİN YENİ BAŞKANI DİZDAR
RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ'NİN YENİ BAŞKANI DİZDAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:35:03
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?