4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

RUMELİSİAD'dan enflasyon değerlendirmesi

TÜİK’in Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, krize karşı tüketimin açılan paketlerle arttırılarak enflasyon hedefinden taviz verilebileceğini söyledi.

Kasım ayından bu yana ilk kez enflasyonunun tekrar artmasını ‘olumlu’ olarak değerlendiren Vehbi Varlık, “Hükümetimizin krize karşı iç piyasayı canlandırmaya yönelik açtığı 4’üncü ve 5’inci ekonomik paketler olumlu sonuç vermişe benziyor. İç piyasanın canlanması için, bir miktar enflasyonu ve bütçe açığını göze almamız gerekli. Yapılan ÖTV indirimleri sonucu yastık altındaki birikimler piyasaya çıktı. Hükümetten, enflasyon ve bütçe açığı konularında hedefleri revize ederek piyasayı canlandırıcı adımları atmaya devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Seçimler sonrası hükümetin tüm dikkatini ve enerjisini asrın krizi olarak değerlendirilen küresel finansal krize yöneltmesi gerektiğine işaret eden Varlık şu görüşleri dile getirdi: “Yerel seçimlerde hükümetiyle muhalefetiyle tüm partiler önceliklerini seçimlere vermişti.

Seçimlerin ardından beklentimiz ana gündemin ekonomi olmasından yana. Şu bilinmelidir ki, Türkiye’nin yaşadığı ve ekonomiyle alakasız gibi duran, kangrenleşmiş tüm meselelerin temel kaynağı reel sektörde yaşanan sıkıntılardır. AK Parti hükümeti yerel seçimlerde yaşadığı oy kaybının sebeplerini buralarda aramalıdır. Öte yandan muhalefetteki CHP ve MHP’de neden kıyı kesimlerinde sıkışıp bazı bölgelerde buharlaşmış olmalarının sebeplerini geliştiremedikleri ekonomik açılımlarda bulmalıdır. Siyasette lider açılımından önce ekonomik açılımlara ihtiyaç var.”
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?