1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Rus Başkonsolos'tan Başkan'a ziyaret

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexander Krıvenko, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i tarihi belediye binasında ziyaret etti. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, konuk başkonsolosa Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ekonomik potansiyelini anlatırken, iki ülke arasında enerji alanında başlayan iş birliğinin diğer sektörlere de yayılarak devam etmesini diledi. Küreselleşen dünyada komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Başkan Hikmet Şahin, "İki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" dedi.
 
2007 yılının Türkiye'de Rusya yılı olacağını söyleyen Şahin, son yıllarda giderek artan komşuluk ilişkilerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki ilişkiler ekonomik, siyasi ve turizm açısından her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle Rus doğalgazının Avrupa'ya çıkmasında Türkiye büyük rol oynuyor. Bu arada Rusların tatil için en çok tercih ettiği ülkelerin başında Türkiye'nin gelmesi ise ayrı bir mutluluk" şeklinde konuştu. 

Bursa'ya ilk defa geldiğini söyleyen Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Alexander Krıvenko, "Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış bir şehir olan Bursa'yı çok beğendim. Ayrıca; tarihi dokusu, mimari özelliği ve yeşil görüntüsüyle de çok farklı bir şehir. Bursa'ya tatil yapmak için en kısa sürede tekrar geleceğim" şeklinde konuştu. 

Bursa'nın Türkiye ekonomisine olan katkılarını yakından takip ettiğini ifade eden Rus başkonsolos, "Bursalı tekstil firmalarının Rusya için ayrı bir önemi var. İki gündür Bursa'dayım ve otomotiv fabrikalarının yanı sıra tekstil firmalarını da yakından görme imkanı buldum. Şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de tekstilin kalbi, Bursa'da atıyor" şeklinde konuştu. 

İki ülke arasında yapılan anlaşma gereği 2007 yılında Türkiye'de Rusya yılı ilan edildiğini, 2008 yılında da Rusya da Türkiye yılı ilan edileceğini söyleyen Krıvenko, "İki komşu ülke arasındaki ilişkilerin giderek arttırılması çok güzel. Bu ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü desteği sağlamaya hazırım" ifadelerini kullandı. 

Başkan Şahin, Krıvenko'ya Bursa havlusu ile kentin tanıtıldığı bir kitap ve CD verdi. Rus başkonsolos, Başkan Şahin'e Rusya'nın ünlü el sanatlarından biri olan Matruşka hediye etti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 11:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?