3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Rüşvetin şifresi 'SÜT'

Bursa'da, ruhsat ve güzergah izni olmayan araçlara rüşvet karşılığı göz yumduğu iddia edilen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Hizmetleri Şube Müdürü ile 6 kişi hakkında 87 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İşlerini halletmek için zabıta müdürünü arayanların telefonlarının dinlenmesinden korkarak rüşvetten "süt" diye bahsettikleri ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, ruhsatsız ve güzergah izni olmayan servis araçlarının çalışmasına menfaat karşılığında göz yumduğu iddia edilen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Hizmetleri Şube Müdürü M.T. ve rüşvet verdikleri öne sürülen tekstilci S.D., tur şirketi sahibi O.M.., A.T. ve B.C., mali büro ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.T.'nin haklarında işlem yapmadığı servis araçları için 4 işadamına kıyafet aldırdığı, kredi kartı borcunu ödettirdiği ve otomobilini tamir ettirdiği iddia edildi.

Rüşvet almak ve vermek suçlarından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, aynı suçtan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Fakat mahkeme, zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
Soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine şüphelilerden 4'ü tekrar tutuklandı. Yaklaşık 3 aydır cezaevinde olan şüpheliler hakkındaki soruşturma sona erdi. Müdür M.T.'yi telefonla arayan kişilerin, rüşvetten bahsederken, "Yenge evde mi? Süt bırakacağım" dediği ortaya çıktı. Ayrıca S.D.'ye ait kredi kartıyla müdür M.T.'ye takım elbise alındığı kamera görüntüleriyle belgelenerek, dosyaya delil olarak konuldu.

Müdür M.T.'nin, dükkanlarının önüne mal çıkarmak isteyen esnaflardan seyyar satıcılara kadar pek çok kişinin suç olan fiillerine göz yumduğu öne sürüldü.
Savcılık, zabıta müdürü M.T. hakkında "rüşvet almak ve görevini kötüye kullanmak" suçundan 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açarken, diğer sanıkların ise toplam 87 yıla kadar hapisleri isteniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:20:17
Güncelleme :16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?