5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Rüya gerçek oldu

Rüyasında gördüğü düzeneği hayata geçiren Bursalı kaşif, araçların emniyet kemeri takılmadan çalışmayacağı şifreli bir sistem geliştirdi. 250 YTL’ye satılan sistem, taksi ve otomobil gasplarına karşı can ve mal güvenliği sağlıyor. Emniyet kemeri takılmadan otomobil çalışmadığı gibi, takılı olan kemer çıkarıldığında otomobil stop ediyor.

Özel bir boya firmasında asgari ücretle çalışan 3 çocuk babası Veysel Uçar (42), rüyasında gördüğü sistemi hayata geçirdi. Otomobillere olan merakı yüzünden bugüne kadar 52 otomobili tamir edip satan Uçar’ın rüyası gerçek oldu. Sürücülerin hem can, hem de mal güvenliğini birlikte sağlayan tertibat üzerinde yaklaşık 1 ay çalışan Uçar, şimdi patent almak için mücadele ediyor.

Sistemin montajıyla birlikte 250 YTL’ye mal olduğunu belirten Veysel Uçar, "Sisteme göre, araca binen bir sürücü emniyet kemerini takıp, şifresini girerek otomobilini çalıştırıyor. Kemerin takılı olmaması ya da şifrenin hatırlanmaması durumunda otomobil çalışmıyor. Sistemi daha da geliştirmek istiyorum. Asgari ücretle çalışıyor olmak hayallerimin gerçekleşmesine engel oluyor. Ayrıca ticari taksi şoförleri ve dolmuşçuların sık sık yaşadıkları gasp ve hırsızlık olayına karşı yeni bir buluş üzerinde çalışıyorum. Bu yönteme göre araca binen tüm yolcuların fotoğrafı duraktaki bilgisayarın ekranına gidecek. Böylelikle eşkali belirlenememiş bir gasp olayının yaşanması mümkün olmayacak. Bunu da hayata geçirmem için genç müteşebbisleri sponsorluğa davet ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 10:47:38
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 14:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?