3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Rüzgarın çocukları nefes kesti

Motor tutkunları, As Merkez açık otoparkında gerçekleştirilen ‘İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri’ eğitiminde buluştu. Hem sürücülerin hem de artçıların trafikte daha emniyetli yol alabilmelerine yönelik eğitim, As Merkez ziyaretçilerinden de büyük ilgi gördü.

“Bursa’nın en eğlenceli alışveriş ve yaşam merkezi” As Merkez, ART Uğur Ertekin İleri ve Güvenli Sürüş Akademisi’nin ‘İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri’ eğitimine ev sahipliği yaptı. As Merkez açık otoparkında bir araya gelen onlarca motor tutkunu, her yol ve hava koşulunda güvenli sürüş için gereken tüm bilgileri pratikte uygulama şansını yakaladı.

Hem yeni başlayanlar hem de uzun yıl ve kilometrelerdir motor üstünde olanların trafikte emniyetli sürüş yapmaları için ‘teori, kontrol ve yol’ eğitimleri veren ART Uğur Ertekin İleri ve Güvenli Sürüş Akademisi’nin Milli Eğitim Bakanlığı, İngiliz IAM ve Alman ADAC-DVR sertifikalarına sahip eğitmenleri, As Merkez açık otoparkında kursiyerlere motor dengesi, yavaş ve dar manevralar, frenlemeler, olası engellerden kaçış, viraj alma, viraj içinde engelden kaçış konusunda uygulamalı bilgiler verdi.

Her gün milyonlarca araç arasında yol aldıklarını ve çoğu zaman diğer sürücüler tarafından fark edilmediklerini dile getiren ART Uğur Ertekin İleri ve Güvenli Sürüş Akademisi Genel Koordinatörü Halil Kılıç, “Bu durumda, her yol ve trafik koşulunda, araçlarımız üzerindeki güvenliği önce kendimiz sağlamalıyız. Bunu da ancak ileri ve güvenli sürüş tekniklerini öğrenerek gerçekleştirebiliriz. Üstelik motosiklet sürmenin eğlenceli hale gelmesi için de ileri sürüş tekniklerini bilmemiz adeta bir zorunluluk” dedi.

Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da eğitimler verdiklerini söyleyen Halil Kılıç, zaman zaman düzenledikleri ücretsiz seminerlerle daha çok yaya ve motor sürücüsüne ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Eğitimlere katılmak isteyenlerin “www.artmotoakademi.com” ya da “www.motosikletsanati.com” adreslerinden bilgi alabileceklerini belirten Halil Kılıç, sürücünün tecrübesine, zamanına ve geliştirmek istediği yönlerine bağlı olarak kişiselleştirilmiş eğitim programları uyguladıklarını da belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?