6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Saadet'ten MÜSİAD'a ziyaret

SAADET PARTİSİ'NDEN MÜSİAD'A ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, Türkiye'de ihtilalin üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen hala darbe söylentileri olmasını manidar bulduğunu belirterek, partilerin el ele verip sivil bir anayasa hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP) il yönetimi, MÜSİAD Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Şube Başkanı Hasan Çepni, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Sanayi ve ticaretin önündeki engelleri kaldırmak için 'yüksek ahlak, yüksek teknoloji' anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Hasan Çepni, yüksek teknolojinin ahlak olmadan insanlığa faydalı olamayacağını, bu yüzden iki konuyu işlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Siyasi partiler, demokrasi için önemli unsurlar olduğunu dile getiren Çepni, bu önemli kurumların yaşatılması yerine, sürekli kapatılması için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Türkiye'de ihtilalin üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen, hala darbelerin siyasi partileri saf dışı bıracak planları olmasını manidar bulan Çepni, "MÜSİAD olarak artık partilerin kapatılmamasını istiyoruz. Seçim barajı mutlaka aşağı çekilip, daha fazla partinin meclise girmesi sağlanmalıdır. Hak ve hukuk mücadelesi sadece meclis çatışı

altında yapılmalıdır. Bütün siyasi partiler el ele vermeli, birçok meselenin kangren olmasına sebep olan anayasayı değiştirmelidir. Saadet Partisi'nin sürdürdüğü faydalı çalışmaları devam ettirmesini bekliyoruz" dedi.

SP İl Başkanı Hilmi Tanış ise, ülkeye bir tek çivi çakan olsa ona dua ettiklerini söyleyerek, katma değeri olan herkese muvaffakiyet diledi. Türkiye'de sivilleşmeye artık daha fazla ihtiyaç duyulduğunu anlatan Tanış, "Bizde 'istemezük' yok. İstediğimizi ortaya koyuyoruz. Doğrunun ve hak bildiğimizin uygulanması için çaba harcıyoruz. Numan Kurtulmuş ile daha aktif bir döneme girdik. Demokratik açılım konusunda 25 maddeden oluşan projemizi, İçişleri Bakanı'mız genel merkezimizi ziyaret ettiğinde

iletmiştik. Bu maddelerin başında sivil anayasa gelmektedir. AK Parti karşısında muhalefet yapan sadece yargıdır. Bunun çözümü de milleti hakem yapmaktan geçer. 'Sivil anayasa değiştirilsin' demek yetmez, verilen yetki kullanılmalıdır" diye konuştu.

Anayasa'nın 147. maddesi ile aynı maddenin geçici 15. maddesinin acilen değiştirilmesi gerektiğini savunan Tanış, 12 Eylül darbesini yapanların yargılanması gerektiğini söyledi.

SAADET PARTİSİ'NDEN MÜSİAD'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:33:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?