2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sabıkalı genç dehşet saçtı

SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI

Bursa İnegöl Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, akrabasının evine ateş olayından dolayı aranan sabıkalı genç, kesme tüfekle dehşet saçtı. Gasp suçundan sabıkası bulunan kişi, kendisini yakalamaya çalışan polislerin üzerine ateş etti. Olayda biri ağır olmak üzere 3 polis memuru ile olayı balkondan izleyen iki kişi, yoldan geçen iki kişi olmak üzere dört vatandaş da yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, daha önceden gasp olayından dolaylı sabıkası bulunduğu öğrenilen 25 yaşındaki Mücahit Kabuk, bir akşam önce akrabasının evine ateş etmek suçundan dolayı İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranıyordu. Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi üzerinde görülen Mücahit Kabuk'u yakalamak isteyen İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil polis ekipleri, söz konusu adrese intikal ettiler. Polislerin geldiğini gören Mücahit Kabuk, ahşap bir evin bahçesine saklandıktan sonra kendisine yaklaşan polislere kesme tabir edilen tüfekle ateş etmeye başladı. Mücahit Kabuk'un tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği polis memurları 34 yaşındaki Zeki Güngör, 37 yaşındaki Mahir Demirbağ ve 36 yaşındaki Atalay Tanış yaralarken, ateş ederek kaçmaya başlayan şahsın tüfeğinden çıkan saçmalardan olayı balkondan izleyen Osman Tokpınar ile kızı Zeynep Tokpınar, yoldan geçmekte olan Cemalettin Ardıç ile eşi Fatma Ardıç isimli vatandaşlar da yaralandı.

Olayın ardından bölgeye giden 112 Acil Servis Ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen polis memurları ve yaraları vatandaşlar Acil Serviste tedavi altına alınırken, durumu ağır olan polis memuru Zeki Güngör hemen ameliyata alındı. Başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarda ağır yaralanan polis memuru Zeki Güngör daha sonra Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından kaçan Mücahit Kabuk'un yakalanması için Bursa'dan Özel Harekat Polisleri de ilçeye takviye olarak gönderildi. Olayın ardından İnegöl'e gelerek olay ve yaralılar hakkında bilgiler alan Bursa İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Kurşunlama olayının şüphelisi olarak aranan bir kişi Emniyet Müdürlüğü araştırma ekibi tarafından bir yerde görülüyor. Tanınan sabıkalı kişi daha önceden gasp suçundan sabıkası olan 3 ay önce ceza evinden çıkmış. Yakalanmak istenirken üzerinde bulunan tüfekle

arkadaşlarımıza ateş ediyor. 3 memur arkadaşımız yaralandı. Bir arkadaşımız kolundan, biri kafasından ve muhtelif yerlerinden, biri ise biraz ağır yaralı. Şuan için hayati tehlikesi gözükmüyor ama durumu ciddi sayılır. Karnından yaralanan arkadaşımız ameliyatta. Daha sonra fakülteye sevk edilecek. Memurların dışında çok hafif şekilde 4 vatandaşımız yaralanmış. Hem görevli arkadaşlarımıza hem de vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Böyle üzücü bir olayın olmasını istemezdik. Saldırgan kaçmış fakat aranıyor.

Akrabasını daha önce kurşunlamış. Görüldüğü yerde yakalanmak istendiğinde ateş açmış. Hem polis memuru hem de vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Arama çalışmaları sonunda zanlı Mücahit Kabuk yakalanarak gözaltına alındı.

SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
SABIKALI GENÇ DEHŞET SAÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2011 Pazar 10:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?