30
Nisan
2024
Salı
BURSA

Sadece fakirlere çalışıyor

Bursa'da Somuncu Baba Vakfı'na ait bir fırın, sadece fakirler için çalışıyor. Vakıf, her sabah yaklaşık 2 bin ekmeği Bursa genelindeki 650 muhtaç haneye ulaştırıyor.

Bursa'nın Kestel ilçesinde Somuncu Baba Vakfı'na ait fırın her gün yaklaşık 2 bin ekmeği Bursa'nın dört bir yanındaki fakir ailelere ulaştırıyor. Muhtarlık yoluyla başvuran fakir ailelerden ihtiyaç sahibi olduklarına kanaat getirilenlere her gün istedikleri kadar ekmek götürülüyor. Bursa genelinde her sabah yaklaşık 650 haneye ekmek dağıtımı yapan vakıf, "Evine ekmek girmeyen fakir aile kalmasın" sloganı ile çıktıkları yolda, hizmetlerini sürekli olarak devam ettirmeyi amaçlıyor.

Fırının 2003 yılında hizmete girdiğini ifade eden vakıf yetkilisi Murat Seymen, "Günde 2 bin 200 adet ekmek imalatı yapıyoruz. Bursa genelinde 650 fakir ailenin ekmek ihtiyacını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Her gün muntazam şekilde üretimimiz devam ediyor. Bize muhtarlık kanalıyla ulaşıyorlar. Araştırma ekibimiz önce etrafındakilerle sonra kendileri ile mülakat yaparak ailenin ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirdiği takdirde vakfımız yardımı veriyor. 2003 yılından beri her gün bu ekmek çıkıyor ve fakir ailenin kapısına gidiyor. Ekmeklerin tanesi 500 gram. Bursa'mızın değişik mahallelerinde belirli noktalarımız var. Ekmekler kendi vasıtamızla bu noktalara dağıtılıyor. İsmi listemizde kayıtlı olan fakir aile, imza karşılığında ekmeğini alıyor" dedi.

Fırıncı Arif Tontaş ise, "Bu değerli vazifeyi biz de Somuncu Baba Vakfı adına gönülden yapmaya çalışıyoruz. Ekmeğimizi yiyip, 'Allah razı olsun' demeleri bizim için yeterli. Peygamber Efendimiz, "Çörek otu ölümden başka her derde devadır" buyurmuştur. Bu yüzden çörek otunu ekmeğimizde kullanıyoruz" diye konuştu 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2013 Perşembe 12:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?