4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sağanak yağış hayatı felç etti

Bursa'da sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan yayalar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Kent merkezinde yağış sebebiyle trafikte aksamalar yaşanırken, tıkalı olan rögar kapakları sebebiyle karayolları göle döndü.

Kent merkezi ile şehirlerarası yollarda çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde saat 15.30 sıralarında başlayan şiddetli yağış vatandaşları yolda yakaladı. Meteorolojinin uyarısına aldırış etmeden hazırlıksız çıkan vatandaşlar ile kilitlenen trafikte ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, sıkıntılı anlar yaşadı.

Yağmur öncesi fırtına Millet Mahallesi'nde bir kavak ağacını devirdi. Her zaman benzer görüntülerin yaşandığı Haşimişcan Köprü altındaki geçişte tıkanan rögar sebebiyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Daha önceki yağışların aksine İzmir yolundaki batçıklarda herhangi bir sel baskını yaşanmadı.

Yağış sebebiyle İstanbul ve İzmir yollarında yaralamalı kazalar meydana geldi. Ovaakça ve Yenikaraağaç'taki kazalara 112 ambulansları sevk edildi. Şehir merkezindeki zincirlemeli maddi hasarlı trafik kazalarına da ekipler müdahale etti. Bursaray istasyonlarında ise sel baskınlarına karşı görevliler özel tedbir aldı.
Öte yandan, 10 dakika süren şiddetli yağmurun çiftçileri sevindirdiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?