4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sağlam: 'Daha fazla çalışacağız'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 3.5 yıllık süreç içinde camianın 45 yılda yakalayamadığı, çok isteyip de ulaşamadığı başarılara ulaşmak için burada olduklarını belirterek, "Taraftarın sevgisine, ilgisine layık olmak, beklentilerini karşılamak için bundan sonra kesinlikle daha fazla çalışıp, daha fazla fedakarlık edip, daha üretken olmanın yollarını arayacağız" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, "Futbolcu, teknik kadro ve yönetim kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, bu bütünlüğe taraftarların, şehrin ve medyanın gücünün de katılmaması halinde başarı hayal olur. Övgü olduğu gibi tabiki eleştiri de yapacaksınız. Medyanın eksikleri düzgün bir şekilde kamuoyuna ve bize iletmesinden rahatsızlık duymayız. Ancak yapılacak eleştirilerin yapıcı ve başarıya teşvik edici şekilde olması gerekiyor. Turkcell Süper Ligi'nde ve Fortis Türkiye Kupası'nda yapabileceğimizin en iyisini yapmamız için çok çalışacağız. Çalıştığımız tüm takımlarda birçok futbolcunun A takıma kazandırıldığını görürsünüz. Bursa'nın ve Bursaspor'un da futbolda altyapıya ilişkin çok ciddi bir potansiyeli olduğu biliniyor. Biz bu potansiyeli sonuna kadar kullanıp hem A takıma hem de Türk futboluna yeni yıldızlar, yeni futbolcular kazandırmak için çaba sarf edeceğiz. Taraftarın sevgisine, ilgisine layık olmak, beklentilerini karşılamak için bundan sonra kesinlikle daha fazla çalışıp, daha fazla fedakarlık edip daha üretken olmanın yollarını arayacağız. 3.5 yıllık süreç içinde camianın 45 yılda yakalayamadığı, çok isteyip de ulaşamadığı başarılara ulaşmak için buradayız" diye konuştu.

"YUSUF'UN KAFASI KARIŞIK, FENERBAHÇE MAÇI SONRASINA KADAR KENDİSİNE İZİN VERDİM"

Yusuf Şimşek'in Trabzonspor'a transferi konusunda da açıklama yapan Sağlam, "Başkanımız bugün İstanbul'da Trabzonsporlu yöneticilerle tekrar görüşüp, umuyorum ki bu konuya bir çözüm bulacaktır. Çünkü olay uzadıkça bu konudan hem Bursaspor, hem Yusuf hem de bizler sıkıntı duymaya başladık. Oluşan bu durum karşısında Yusuf'un zihninin bulanık olduğunu ve kendisini buraya veremediğini gördüm. Kendisine Fenerbahçe maçı sonrasına kadar izin verdim. Onun bu kafayla burada olması zaten bize zarar verirdi. Problemlerini çözene kadar gelmemesini söyledim" dedi.

Bursaspor'un bu yıl özellikle yabancı oyuncu transferinde en çok sıkıntı yaşayan ve yabancı oyuncularından en az verim alan takım olduğunun altını çizen Sağlam, "3 senenin sonunda şampiyonluğa oynayacak bir takım oluştururken, diğer taraftan da takıma yapılacak transferlerin kaliteli olmasına bakacağız. Bizim de tespitlerimiz var. Kulübün mali durumunu da göz önüne alarak kaliteli oyuncuları kadromuza katmaya çalışacağız. Eksik olan bölgelerde bazı tespitlerimiz var. Transfer yapılması gerekli mevkiler var. Ancak Fenerbahçe ile yapacağımız kupa maçının ardından Antalya'da bir turnuvaya katılıp orada iki maç daha oynayacağız. Burada eksikleri tam olarak tespit edip ona göre hareket edeceğiz. Transferde aceleci olmayacağız. 2 hafta sonra olsun, ama gerçekten takıma katkı sağlayacak oyuncu alalım. Mevki konusunda da bir şey söylemek istemiyorum. Önümüzde Fenerbahçe ile yapacağımız kupa maçı var. Mevki söylersem bu bölgede oynayan arkadaşlarımız olumsuz yönde etkilenebilir. Yerli oyuncular da gündemimizde,
ancak bununla ilgili önce Yusuf'un durumunun netleşmesi lazım. Yusuf'a karşılık Trabzonspor'un önerdiği bazı oyuncular var. Bizim de isteyeceğimiz oyuncular olabilir" şeklinde konuştu.

Takımda ne gibi eksikler tespit ettiniz sorusuna ise Sağlam, "Burada iki tane antrenör çalıştı. Bir antrenör bir takıma gelir ve 'Bu takım hiç çalışmamış enkaz devraldım. Toparlanması çok zor, 3 aya 5 aya ihtiyacımız var' derdi. Kendisine kredi alırdı. Ben böyle olmak istemiyorum" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?