3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlam: 'İyi ki kabul etmişim'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'da hayal ettiğinden daha iyisini bulduğunu belirterek, "Buraya gelmeden bir çok insan (Bursa zor bir takım, başarılı olmak çok zor) gibi olumsuz şeyler söylemişti. Ben Bursa'yı çok iyi tanımasam da Bursa'daki futbol potansiyeline, futbol sevgisine ve kültürüne güvendiğim için bazı şeyleri de başarabileceğimize inandığım için bu görevi hiç çekinmeden kabul ettim" dedi. Sağlam, gelecek yılın büyük hedeflerini şimdiden planladıklarını da bildirdi.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Yeşil-beyazlı takımın genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'da hayal ettiğinin daha iyisini gördüğünü ifade ederek, "Bursa'daki futbol potansiyeline, futbol sevgisine ve kültürüne güvendiğim için, bazı şeyleri de başarabileceğimize inandığım için bu görevi hiç çekinmeden kabul ettim. Geldikten sonra da (İyiki kabul etmişim) diyorum. Çünkü söylenenlerin aksine bugün yaşadıklarımız bize söylenenleri tamamen yalanlıyor. Gelecek adına da bizi umutlandırıyor.Şehrin, insanların, taraftarın, spor kamuoyunun futbola bakışı çok olumlu. Futbolu bilen ve futbolu yaşayan bir şehir. Bursa, başarılı olmak için bir çok avantajın olduğu bir şehir" diye konuştu.

"GELECEK SEZONUN PLANLAMASINI YAPIYORUZ"

"Bursaspor'da uzun vadede hedefleriniz nelerdir ?" sorusunu Sağlam, "Bizim 3.5 yıllık bir anlaşma süremiz var. Biz bu anlaşma süresini çalışmalarımızı planlı yapmak için uzun tuttuk. Öncelikle elimizde bir kadro var. Bu kadroya birkaç tane takviye yaptık. Bursaspor'un halen mücadele verdiği bir lig var ve bu ligde de beklentilerimiz var. Öncelikle bu beklentileri karşılayabilecek takım kurgusunu oluşturmak, futbol anlayışını sahaya yansıtmanın mücadelesi içindeyiz. Bunu ne kadar yapacağımızı zaman gösterecek. Bunu yaparken de esas işimizin önümüzdeki seneden başlayacağını, Ocak'tan Mayıs'a kadar olan dönemde de gelecek senenin ulaşmaya çalıştığımız büyük hedeflerinde planlamasını yapmak. Önümüzdeki sezonda hangi oyuncularla yolumuza devam edeceğiz, hangi oyuncular bize katkı sağlar kadromuzda tutacağız, hangileri ile yollarımızı ayıracağız, bunu göreceğiz. Bir taraftan başarıyı kovalarken, bir taraftan geleceğin planlamasını yapacağız. En önemli görevlerimizden bir tanesi de altyapıya önem vererek gençleri öncelikle A takıma çıkartıp, bizim gelecekte yakalayacağımız büyük başarılarda Bursa orjinli alt yapıdan birçok oyuncuyu kadromuzda bulundurmanın planlarını yapacağız. Bir taraftan başarıyı kovalayacağız, bir taraftan geleceğin planlarını yapacağız, bir taraftanda üretimde bulunacağız" diye cevapladı.

"BURSA'DA İNSANLARI KANDIRAMAZSINIZ"

"Siz geldikten sonra takımın oyun anlayışında büyük değişiklik oldu, takımı nasıl bir oyun anlayışı içinde çalıştırıyorsunuz ?" sorusuna ise Sağlam, "Bursa, futbolu bilen bir şehir, futbol kültürünü had safhada yaşayan bir şehir. O yüzden burada insanları kandıramazsınız. Futbolun doğrularını yapmak zorundayız. Tabiki futbol çok yönlü oynanan bir oyun. Ofansif oynarken, saldırırken, bir taraftan da maçı kazanmak için gol yememek zorundasınız. İyi defans yapmak zorundasınız. Futbolun iki yönünü de uygulayan bir takım oluşturmak çok kolay bir iş değil. Dünyanın en iyi takımları bile bunu yapamıyorlar. Biz öncelikle futbolcularımızın anlayışını değiştirmek zorundayız. Geçmişten gelen sıkıntılar varsa, bizim bu anlayışı uygulamaktan alıkoyan sıkıntılar varsa bunları gidermek zorundayız. Biz öncelikle fiziksel olarak bir defa mücadeleyi üst düzeyde yapabilecek bir takım oluştururken, oyun anlamında futbolun güzelliklerini sahaya yansıtabilen, seyirciye keyif veren bir takım oluşturmak zorundayız.Oyuncularımızın isteği, arzusu, fedakarlığı bu yönde bizi umutlandırıyor. Yaklaşık 1.5 aylık dönemde de, ortaya koymuş olduğumuz futbol, verdiğimiz mücadelede tam anlamıyla bizi mutlu etmese de olumlu yönde. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Bizim bu yönde en büyük ilacımız zaman olacaktır" şeklinde cevap verdi.

"TARAFTARIMIZ SON DAVRANIŞLARI İLE ÜLKENİN TAKDİRİNİ KAZANDI"

Bursaspor taraftarlarından da övgüyle söz eden Ertuğrul Sağlam, "Bizim taraftarımız özellikle son dönemde göstermiş olduğu tavır ve davranışlardan dolayı bütün Türkiye'nin takdirini kazandı. Bursaspor taraftarı ateşli olurken, takımına çok üst düzeyde katkı yaparken, nasıl davranılması, takımlarına ve oyuncularına nasıl sahip çıkılması gerektiğini artık çok iyi biliyor. Bunu da yakın bir geçmişte tüm Türkiye'ye göstererek ülkenin takdirini kazandı. Bundan sonra tabi Bursaspor taraftarları takımlarına katkı yaparken, örnek bir taraftar topluluğu olmayı da başarabilmeli, becerebilmeli. Bir taraftan destek konusunda ülkede en önde gelen taraftar grubu olurken, herkesin örnek aldığı bir taraftar grubu olmanın mücadelesini de vermeli" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 11:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?