3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlam'dan sitemli sözler

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer yapılmamasını eleştirerek, "Kısa dönemde takıma gereken takviyeler yapılmazsa bizim burada olmamızın bir anlamı yok" dedi.

Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı. Bir grup Yeşil-beyazlı taraftarın da izlediği antrenmana futbolcuların büyük çoğunluğu katılmadı. Taraftarlar, futbolculara nazar boncuğu takarken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a çiçek verdi. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "2009-2010 sezonunun ilk antrenmanını yapıyoruz. Öncelikle yeni sezonun Türk futboluna ve Bursaspor'a hayırlı olmasını diliyoruz.

En büyük beklentimiz geçmiş sezonda yakalamış olduğumuz başarıyı, bu sezona da taşıyabilmek. Başarıda istikrar bizim için çok önemli. Geçtiğimiz sezondaki başarıyı bu sezona da taşıyabilirsek ondan sonraki dönemde daha büyük hedefleri sağlıklı bir şekilde kovalama şansını elde ederiz. Geçtiğimiz sezonun başarısının tesadüf olmadığını, bu başarının planlanan ve programlanan başarı olduğunu tekrar göstermek zorundayız.

Bunu yapmak için sağlıklı bir altyapıyı oluşturmak lazım. Her zaman söylediğim gibi Bursa çok büyük bir şehir, ama büyüklüğünü bugüne kadar sportif alanda, futbol arenasında çok fazla hissetirmedi. Geçtiğimiz sezon yakalanan rüzgarın bu sezon artarak devam etmesi ve şehrin iç dinamiklerinin de olaya direk katılmayı sağlama açısından da, bu sezon bizim için bazı gerçekleri gösterecek" diye konuştu.

"ŞEHRİN KATILIMI KONUSUNDA MUTLU DEĞİLİZ"
Daha sonraki dönemde bu şehrin bu büyük başarıları kovalayabileceğini hep birlikte göreceklerini kaydeden Sağlam, "Böyle bir hedefi kovalama kalitesini gösterebilir mi bu hep birlikte göreceğiz. Bugüne kadar bu anlamda çok mutlu musunuz derseniz, şehrin katılımı konusunda çok mutlu değiliz. İşte bugün Sercan, Volkan, Shin konusunda dik bir duruş sergileyip bu oyuncuları yurt içinde hiçbir kulübe vermeme kararı alırken, bunun yanında da Anadolu kulüplerinin ellerindeki yıldızları bir bir sattıklarını görüyoruz maalesef. Biz bir hedef gösterirken de beklentiler doğrultusunda bunu yapıyoruz.

Yıldız oyuncularımızı korurken, bunların yanına 2 veya 3 tane en az onlar kadar değerli, kalitesi ve performansıyla takıma direk katkı sağlayacak oyuncuyu nasıl takıma kazandırırız, bunun araştırmasını yapıyoruz. Önümüzdeki hafta çok önemli bir oyuncuyla önemli bir görüşmemiz olacak. Bu ortaya büyük bir maliyet çıkartıyor. Oyuncunun kalitesi yükseldikçe maliyeti de aynı oranda yükseliyor. Bu yükü biz hep birlikte göğüslemek zorundayız. Şehrin ileri gelenlerinin, iç dinamiklerinin bu olaya katılması artık bizim için önemli ve bunu bekliyoruz. Bu birlikteliği, bu yardımlaşmayı başarabilirsek, şehir genelinde iyi bir ekip görüntüsü verebilirsek, o zaman ancak büyük hedeflerden bahsedebiliriz. Bu konuda bu bütünlüğü bu yardımlaşmayı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"DAHA İYİ BİR TAKIM OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ"
Transfer yapılamamasının kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Sağlam, "Biz burada bir hedef için varız. İnsanlar bizi seviyor, bize saygı gösteriyor. Bu takımı daha iyi yerlere götüreceğimize inandıkları için bu sevgi saygı var. Ben bunu geçmişte defalarca söyledim. Biz daha iyi bir takım oluşturmak zorundayız. Bunu yaptığımız takdirde insanların bu ilgisine sevgisine layık olacağız. Kısa dönemde eğer bu takviyeleri yapamazsak bizim de burada olmamızın bir anlamı yok. Bursaspor'u yöneten insanların da burada olmasının bir anlamı yok. Bu bizim önümüzdeki önemli bir sorumluluk. Bu bütünlüğün sağlanacağına ben inanıyorum. Bu yüzden bir sürü teklif geldi, biz elimizin tersiyle bir kenara koyduk ve 'Bursaspor'da görevimize devam edeceğiz' dedik. Bu beklentiler ışığında bunu yaptık" şeklinde konuştu.

Volkan Bekiroğlu, Romeschenko ve Yavuz Eraydın ile yollarını ayırdıklarını ifade eden Sağlam, "Tadeu bir ameliyat oldu ve şu an için sezona başlayacak durumda değil. Onunla ilgili radikal bir karar almak zorundayız. Daniel bizimle kalacak. Ali Tandoğan'ın geçen sene çok iyi oynamasından dolayı ona şans tanıyamadık. Bazı haftalarda kadroya bile almadık, ama gerçekten kişiliği, karakteri, antrenman displiniyle örnek bir davranış sergiledi. Biz de ona haksızlık yapmak istemedik. Kamp döneminde birlikte olup sonrasında kararımızı vereceğiz" dedi.
Öte yandan Yeşil-beyazlı ekibin Pendikspor'dan transfer ettiği Ramazan Salı da takımla birlikte ilk antremanına çıktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?