5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Sağlam'ın isyanı

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN İSYANI

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi'ne güzel oyun ve puanla veda ettikleri için mutlu olduğunu belirterek, "Mücadeleden, ortaya konulan oyundan ve her şeye rağmen alınan sonuçtan mutluyuz. Oyuncularıma bu yüzden teşekkür ediyorum" dedi. Sağlam, Şampiyonlar Ligi'nde önümüzdeki sene daha iyi mücadele vereceklerini kaydederken, Volkan Şen'in moral ve motivasyonu çok kötü olduğu için kadroya alınmadığını, takımlarının oyuncularını ilk 15-20 dakikada ıslıklayan taraftara anlam veremediğini ifade etti.

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş karşısında 50 dakika 10 kişi oynadıklarını, fiziksel anlamda yıprandıklarını hatırlatarak, "Sistemimizi oturtup takım halinde oynadığımız için değişikliklerde fazla sıkıntıya uğramıyoruz. Geçmişte de yaşadık. Güzel bir karşılaşma oldu bizim için. Şampiyonlar Ligi'ne güzel bir veda oldu. Skor açısından mücadele açısından. Baskılı oynadık. Bu baskı sonucunda gol bulduk. yine bulabilirdik. Mücadele eden, ortaya konulan oyundan ve her şeye rağmen alınan sonuçtan ilk puanımızı aldığımız için mutluyuz. Oyuncularıma bu yüzden teşekkür ediyorum" dedi.

Sağlam, bir soru üzerine, "Şampiyonlar Ligi'ne katılan takım kim olursa olsun, alınan bir puanı başarı olarak değerlendirmek mümkün değil. Bizim diğer takımlarla mukayese edildiği zaman açıkçası çok fazla mazeretimizi ortaya koyabiliriz. Kendimizi rahatlatmak için söylemiyorum. Tarihinde ilk defa katılmış bir takım olarak, en son 25 yıl önce UEFA kupasında oynamış bir takım olarak. Oynadığımız rakiplere baktığımız zaman aramızda çok büyük denge farkı var. Bunlar mazeret olmaz. İnşallah bu sene başarılı sezon geçireceğiz. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon elde ettiğimiz tecrübeyle çıkardığımız derslerle çok daha iyi bir Şampiyonlar Ligi mücadelesi vereceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu.

Sağlam, bugünkü karşılaşmayı izleyenlerin keyif aldığını, tüm olumsuzluklara rağmen puan aldıklarını da kaydederek, Volkan Şen'i neden kadroya almadığını ve taraftara olan isyanını şu sözlerle dile getirdi:

"Volkan, maalesef kendi istemediği ve bizim istemediğimiz bir davranışından dolayı kırmızı kart gördü. Bence oyunda skoru belirleyen unsurların başında geldi. O yüzden morali çok bozuk. Moral motivasyonu alt seviyede. Bu moral kalitesiyle faydalı olabileceğini düşünmedik. Kendisini maç kadrosunu almadım. Taraftarımızın bir kısmının kendi takımının oyuncusuna olumsuz tezahüratla ıslıklarla onun moralini bozarak ne yapmak istediğini anlamış değilim. Maçın 20. dakikasında taraftarların kendi oyuncusunu

ıslıklayarak takımın performansını aşağıya çekmek istemelerini anlayamıyorum. Onlar bunları yaparken biz de kenardan bu oyuncularımızı moral motivasyonunu üst seviyeye çıkarmak için kendimizi parçalıyoruz. Bu lig bu oyuncularla devam edecek. Bu oyuncuları ıslıklamak, onların moralini bozmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Bunların, Bursaspor'u seven insanlar olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Sevenler tepkilerini verdiler. O yüzden bu insanlar takımlarını seviyorlarsa, Bursaspor'un başarısını istiyorlarsa en kısa zamanda bu yanlışlarından dönsünler"

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 00:30:03
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 01:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?