3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlığımızla oynuyorlar!

Bursa'da, ölen hastalıklı hayvanları gömüldükleri yerden çıkarıp kasaplara ve yemek fabrikalarına sattığı öne sürülen bir şebeke çökertildi.

14 kişinin gözaltına alındığı operasyonda canlı at ve eşeklerin de yemek fabrikalarına satıldığı ve sucuk yapıldığı ortaya çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aralık ayında soruşturma başlattı.

Ölen hastalıklı hayvanları gömüldükleri yerden çıkarıp etlerini kasap ve yemek fabrikalarına sattığı öne sürülen Ö.K. önderliğindeki suç örgütüne ulaşıldı. Soruşturmayı derinleştiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, adı geçen suç örgütünün veteriner raporları ile hastalıktan itlaf edilen veya öldüğü için gömülmüş olan hayvanları çıkartarak etlerini normal kesilmiş hayvan gibi kasap
ve yemek fabrikalarına sattığını belirledi.

Ayrıca at ve eşek gibi besi hayvanı olmayan hayvanların etlerini dana ve koyun etiymiş gibi piyasaya sürdükleri tespit edilen örgütün, hayvan hırsızlığı yapıp çalıntı hayvanların etlerini de sattıkları belirlendi.

Jandarma ekipleri, suç örgütüne üye olduğu iddia edilen 14 kişiyi gözaltına aldı. Tarım İl Müdürlüğü ile koordineli olarak 16 yerde de operasyon düzenlendi. Operasyonların sürdüğü zanlıların sorgulamalarının ardından cuma günü adliyeye sevk edilecekleri belirtilirken, yüklü miktarda at eti, ölü hayvan eti ve bu etlerden imal edilmiş çok miktarda sucuk ele geçirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:40:28
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 12:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?