3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlık çalışanlarına yemek ücretsiz!

Resmi Gazete'de 28 Nisan 2009 tarihli yayınlanan genelge ile yataklı tedavi kurumlarında çalışanlardan yemek ücreti kesintilerini sona erdiren düzenleme yürürlüğe girdi.

Maliye Bakanlığı'nın 11 Mart 2008 tarihli genelgesi uyarınca yaklaşık bir yıldır yemek ücreti ödemek durumunda kalan yataklı tedavi kurumlarında çalışan personel için yemek yeniden ücretsiz hale geldi. Devlet Memurları Yiyecek Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik 28 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı'na bağlı yataklı tedavi kurumları ve üniversite hastanelerinde yemek ücreti kesintisi sona erdi.

Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığı adına gerçekleştirdiği önemli hizmetlerden birisi olan ücretsiz yemek ile ilgili yönetmelik değişikliği, yine Sağlık-Sen'in Maliye Bakanlığı'na yaptığı başvurunun ardından, yürürlük tarihi 1 Ocak 2008'den geçerli olacak şekilde düzenlendi. Böylece ücretli yemek uygulamasının başladığı günden bu yana yemek ücreti ödemek zorunda kalan yataklı tedavi kurumlarındaki çalışanlara ödedikleri yemek bedelleri geri ödenecek. Söz konusu düzenleme üniversite hastanelerinde çalışanları da kapsayacak.

Sağlık çalışanlarını üzen bir uygulamanın çözüme kavuşmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, "Maliye Bakanlığı'nın 11 Mart 2008 tarihli genel yazısı ile başlayan yemek ücreti uygulamasına karşı ilk davayı açarak başlattığımız mücadelenin çözüme kavuşması bizi son derece mutlu etti. Sağlık-Sen'in hizmet sendikacılığıyla gelen bu kazanım, tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 10:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?