3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlık hizmetinde boşluğa tepki

MAZLUMDER Bursa Şubesi, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangından sonra bazı ünitelerin devre dışı kalmasına tepki gösterdi.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin Türkiye'deki en modern hastanelerden biri olduğuna dikkat çeken MAZLUMDER Bursa Şube Başkanı Hasan Ünal, yangında can kaybı nedeniyle mağduriyetler yaşandığını söyledi.

Başhekimin görevden alınmasına ilişkin kararı müspet bulduklarını söyleyen Ünal, "Hastane binasının onarılarak tekrar hizmete sokulması ile ilgili herhangi bir tarihin açıklanmaması, kamuoyu tarafından büyük üzüntü ile karşılandı. 10 ayrı ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi ile Bursa'nın 600 bin kişilik
nüfusa sahip bölgesine hitap eden hastanenin bazı ünitelerinin hala çalışamaz durumda olması, sağlık hizmetinde büyük boşluğa sebep olmuştur. Bu durum yangınla birlikte gelen olumsuzlukların kesintisiz bir şekilde devam etmesini engellemeyecektir.

Günde 100 hastanın ameliyat edildiği hastanede, hayati öneme sahip ünitelerin hepsi faal hale getirilmelidir. Boşluk her ne kadar çevredeki hastanelerde giderilmeye çalışılsa da bu durum vatandaşları mağdur ediyor. Bu ailelerin başka hastanelere gidecek maddi imkanı yok. Bu fakir ailelere ek külfet getiriyor. Geçecek her bir gün hasta vatandaşlarımızı etkileyecek. Bunun altından da kimse kalkamayacaktır" dedi.
Hastaların bu hizmetlerden mahrum bırakılmasına hiç kimsenin hakkının olmadığını ifade eden Ünal, vatandaşların hakkını dernek olarak her zaman arayacaklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?