6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sağlık kompleksinin temeli atılıyor

SAMANLI SAĞLIK KOMPLEKSİ İÇİN GERİ SAYIM

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, Samanlı'ya yapılacak sağlık kompleksi için geri sayımın başladığını söyledi.

Tunçak, İl Genel Meclisi Başkanvekili Nedim Akdemir ve Grup Başkanvekili Ahmet Er’e ziyarette bulundu. Eski İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tunçak, "Yerel yönetimlerde çok mesafeler kat edildi, ama yapılacak çok iş var, öncelikle mali konularda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor geçtiğimiz günlerde yapılan referandum bu yapılacak değişikliklerin önünü açmıştır" dedi.

Milletvekili Mehmet Tunçak, İl Genel Meclisi toplantısına da katılarak, Bursa’ya yapılacak yatırımlarla ilgili söz aldı. Tunçak, "Mali konularda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekiyor; geçtiğimiz günlerde yapılan referandum bu değişikliklerin önünü açmıştır. Önümüzdeki günlerde Bursa için hazırlanacak bütçe çalışmalarında siyasi parti gözetmeksizin bir program hazırlanacağına inanıyorum" diye konuştu. Tunçak, "Uludağ ile alakalı olarak çok olumlu gelişmeler var. Şu an Uludağ’da tapulu olarak 43 dönümlük yer İl Özel İdaresi'ne aittir sizlerin bu yeri en iyi şekilde değerlendirmenizi istirham ediyorum" diye konuştu.

SAĞLIK KOMPLEKSİNİN TEMELİ ATILIYOR

Samanlı bölgesinde 500 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı'na verilmesinin ardından yakında sağlık kompleksinin temelini atacaklarını anlatan Tunçak, "Bu proje yaklaşık olarak 380 milyonluk TL’lik bir projedir. Bu sağlık kompleksi içinde çok amaçlı olarak sağlık kuruluşları Bursa’mızın ihtiyaçlarına cevap verecektir. Proje içerisinde Araştırma, Onkoloji, Sinir ve Ruh Sağlığı gibi ayrıca Bölge Hastanesi üniteleri de yer alacaktır. Bunlarla birlikte yine Mudanya Devlet Hastanesi'nin de yakında temelini atacağız, Kestel ilçemizde ise Bursa Büyük Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 23 ayrı branşta değişik sektörlerden 4000 kişi burada yapılacak sanayi sitesine başvurmuştur. Yapılan itirazlarda hazırlanan bilirkişi raporları tamamladı ve burasının ova içinde olmadığı yönünde görüş bildirildi, verilen yürütmeyi durdurma karıda kalkmış oldu. Daha önceden yapılan itirazlar dikkate alınarak, proje alanı 3200 dönüme indirilmiştir. Bizler her konuda olduğu gibi bu konuda da ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmedik, herkesin görüşüne önem verdik ve ortak akılla hareket ettik. Bu proje 780 milyon TL’lik bir projedir. İlk etapta TOKİ tarafından yapılacak, esnaf ve sanatkarlarımız 15 yıl kira öder gibi mülk sahibi olacaklardır" diye bilgi verdi.

SAMANLI SAĞLIK KOMPLEKSİ İÇİN GERİ SAYIM
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 13:39:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 13:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?