3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlık-Sen'den CHP ve YÖK'e tepki

SAĞLIK-SEN'DEN CHP VE YÖK'E TEPKİ

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, CHP’nin başvurusu üzerine sendika aidatlarının iptaline karar veren Anayasa Mahkemesi kararına tepkili olduklarını söyledi.

CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin memurların sendikal aidatlarının iptal etmesine Sağlık-Sen'den tepki geldi.

Bursa Şubesi Başkanı Yusuf Bedir, "Anayasa Mahkemesi'nin CHP’nin başvuruları doğrultusunda karar alma teamülü göstermesi, kamu çalışanlarının kazanımlarını iptal etmiş ve mağduriyetlerine sebep olmuştur. Daha önce de öğrenci kardeşlerimizin belediyelerden aldıkları bursların iptalinin mimarı olan ana muhalefet partisi CHP, maalesef bu defa da sendikalı memurların primine göz dikmiş, bizleri mağdur etmiştir. Verilen bu kararın 1 milyon 17 bin sendikalı memuru ve memur sendikalarını zor duruma düşürmüştür. Memurlara bir darbe de YÖK vurmuştur. 'Laborant ve Veterinerlik Teknisyenleri ön lisans programına, sadece laborant veya laboratuvar teknisyenliği kadrosunda çalışanların başvurabileceği diğer sağlık çalışanları için bu programın üst öğrenim sayılamayacağı kararı alınmıştır. YÖK bu kararı ile ‘Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programının, sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılması’ kararından geri adım atarak, binlerce sağlık çalışanının mağduriyetine yol açmıştır. Bu bölümden mezun olan arkadaşlarımız, kazanılmış hak doğrultusunda özel hizmet tazminatlarındaki artışı ve ek ödeme artışlarını da kaybetmiş olacaklardır. Daha önce öğrencileri, şimdi ise memurları mağdur eden bu kararların alınmasına yol açan CHP zihniyeti bir kez fikrini ortaya koymuştur. Türkiye’nin sağlık alanında yetkili ve etkili sendikası olan Sağlık-Sen olarak, YÖK’ün kazanılmış bir özlük hakkının geriye götürülmesi anlamını taşıyan bu kararın iptali için yargı yoluna giderek, YÖK’ün bu kararı aleyhine dava açtık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 15:37:04
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 15:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?