6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sağlık-Sen'den saldırıya kınama

SAĞLIK-SEN BAŞHEKİME YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Gülen’in dün uğradığı saldırıya tepkiler sürüyor.

Kısa süre önce Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimliğine getirilen Dr. Ahmet Gülen, dün makam odasında bir ambulans şoförü tarafından saldırıya uğramıştı. Dr. Ahmet Gülen’e yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yapan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Yusuf Bedir, bu tür olayların sağlık camiasına yakışmadığını kaydetti.

Dr. Ahmet Gülen’in Karacabey Devlet Hastanesi için büyük bir şans olduğunu dile getiren Bedir, “Yaşanan olayı hiçbir şekilde tasvip etmemiz mümkün değil. Dr. Ahmet Gülen kısa süre önce Karacabey Devlet Hastanesi’ne başhekim olarak atanmıştı. Kendisi Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı ve sağlık camiasında saygın bir kişidir. Bir ambulans şoförünün başhekimi darp etmesi normal bir olay değil. İnşallah bunun arkasından başka şeyler çıkmaz” dedi.

Türkiye’de sağlık çalışanlarının sık sık şiddete maruz kaldığına vurgu yapan Bedir, yetkililerin bu konuda gerekli tedbiri almasını istedi. Geçtiğimiz günlerde de bir ebenin şiddete maruz kaldığını hatırlatan Bedir, bu tür olayların sona ermesi için Sağlık-Sen olarak gerekli adımları atacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 14:40:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?