4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sağlıkçıların promosyon sevinci

SAĞLIK CAMİASINDA PROMOSYON SEVİNCİ

Bursa'da Sağlık Müdürlüğü ile bazı resmi kurumlarda çalışanların maaşlarını Ziraat Bankası'ndan alması kararlaştırılırken, promosyon dağıtma oranının yüzde 75'e çıkarılması memurları sevindirdi.

Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda Aralık 2009 itibariyle çalışanların maaşlarının dağıtılacağı banka, Ziraat Bankası olarak belirlendi. Maaşların verileceği bankanın belirlendiği komisyonda yetkili sendika olarak bulunan Sağlık-Sen Bursa Şubesi, uzun süren pazarlık sonrası çalışanların en iyi rakamı alabilmesi için uzun süre çaba sarfetti. Göreve yeni başlayan Sağlık Müdürü Özcan Akan'ı makamında ziyaret eden Başkan Yusuf Bedir ve yönetim kurulu üyeleri promosyonların dağıtılma oranları konusunda çalışanlar için yüzde 70 olan oranın, yüzde 75'e çıkarılması yönündeki taleplerini dile getirdi. Teklife sıcak bakarak kabul eden Akan'ın kararı camiada memnuniyetle karşılandı. Sağlık Müdürü Özcan Akan, hedeflerinin Bursa'da kaliteli sağlık hizmeti sunumu yanında sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve ekonomik hakları konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Akan, aile hekimliği sürecine geçişten sonra ilk döner sermayelerini düşük alan personel ile alakalı konuya da açıklık getirdi. Düşüşün farkında olduklarını ve miktarı artırmaya yönelik çalışmaları başlattıklarını belirtti. Akan 112 acil sağlık hizmetlerinin de daha etkin hale getirilerek, yaşanan kaygıları ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Ziyaretten olumlu sonuçla ayrılan Başkan Yusuf Bedir, çiçeği burnundaki Sağlık Müdürü Özcan Akan'a görevinde başarılar dileyerek, yetkili sendika olarak sıkıntıların çözümünde ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi.

SAĞLIK CAMİASINDA PROMOSYON SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 09:39:02
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 10:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?