3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sağlıklı Kentler Birliği'nde yeni dönem

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçirilen Sağlıklı Kentler Birliği'nin 10. olağan meclis toplantısında Recep Altepe başkanlığa seçildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bursa'da düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği toplantısı, Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, gizli oylama yöntemi ile yapılan seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı' oldu.

Halkın yaşamaktan mutluluk duyacağı şehirler inşa etmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Sağlıklı nesiller, sağlıklı şehirlerde gelişir. Sağlıklı şehir sorumlulukların paylaşıldığı şehirdir. Kentsel planlamadan ulaşıma, tarihi kültürel mirasın korunmasından göçe kadar her konu türlü kent sağlığını etkileyen faktörleri oluşturur. Bu noktalara dikkat etmeli, hayal ettiğimiz yaşanabilir şehirler için belediyeler olarak üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi. Belediye başkanlarının kentlerin sağlığından sorumlu doktorlar olduğunu belirten Altepe, sağlıklı şehir vizyonu ile katılımcılık ve halkla işbirliği anlayışı ile tüm sektörlerde yenilikler yaparak, plan ve projeler geliştirerek kentlerin daha iyi noktalara taşınması gerektiğinin altını çizdi.

Birlik başkanlığına seçilmesi konusunda da kendisine destek verenlere teşekkür eden Başkan Altepe, "Sağlıklı Kentler Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kuruldu. Ancak ben ilk kez birliğin başkanı olarak görev yapacağım. Birliğimiz, üyelerimiz, belediyemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Hep birlikte bu görev için, örnek kentler oluşturmak için kolektif bir şekilde çalışacağız. Sevdalısı olduğumuz kentleri geleceğe taşımak anlamında, sağlıklı bir çalışma yöntemi sürdüreceğiz. Deneyimlerimizin paylaşılmasında şehirleri yerinde görmenin önemi olduğunu düşünüyorum. Bu noktada da gerek yurtiçi gerekse yurtdışında faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da toplantıda yaptığı konuşmada, sağlıklı bir ülkenin sağlıklı kentlerle var olabileceğini belirterek, birliğin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantıda ayrıca, yılda iki kez gerçekleştirilen olağan meclis toplantılarının ikincisinin bu yıl Ekim ayında Mardin'de yapılmasına karar verildi. Kocaeli İzmit ve Kocaeli Derince belediyelerinin birliğe üye olduğu toplantıda, üç üye belediyenin ayrılmasıyla Sağlıklı Kentler Birliği üye belediye sayısı 31 olarak tespit edildi. Sağlıklı Kentler Birliği'nin yeni dönem görev dağılımı ise yapılan seçimlerle aşağıdaki gibi belirlendi.

Başkanlığa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe seçilirken, 1. başkan vekili Mehmet Ellibeş (Kocaeli - Gölcük Belediye Başkanı), 2. başkanvekili Veli Korkmaz (Kırıkkale Belediye Başkanı) oldu. Katip asil üyeliğine Haydar Han, Ceyhun İrgil, yedek üyeliklere Mustafa Yılmaz ve Hasan Aktürk seçildi.

Belediye başkanları ve toplantıya katılan konuklar, toplantının ardından Kozahan ile kapalı çarşıyı gezerek Başkan Altepe'den Bursa hakkında bilgiler aldılar. Sağlıklı Kentler Birliği Bursa buluşmasının ikinci bölümünde yapılacak panelde Prof. Dr. Ruşen Keleş 'Kentleri Sağlıklı Yönetmenin Anlamı', Prof. Dr. Bekir Parlak 'Sağlıklı Kentleşme Perspektifinden Kentlileşme ve Kentli Hakları', Doç. Dr. Didem Evci 'Sağlıklı Şehir Olma Öyküsü, Yerel Yönetimler Sağlık İçin Neden Önemli?' ile Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü A. Nalan Fidan da 'Sağlıklı Şehirler V. Faz (2009-2013) ve Öncelikler' konularında davetlilere bilgi verecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?