5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Sağlıklı Kentler Birliği'nden stratejik planlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurucusu olduğu ve başkanlığını yürüttüğü Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği “Stratejik Planlama Toplantıları” bugün Tayyare Kültür Merkezi’nde başladı.

İki gün sürecek toplantılara üye şehirlerin belediye başkanları, yardımcıları ve Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörleri’nin yanı sıra Bursa’daki meslek odaları ile Uludağ Üniversitesi temsilcileri hazır bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, sağlıklı ve yaşanabilir şehirler oluşturabilmek için güçlü ortaklıklar, bilgi sistemleri ve şehir sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak çevre düzenlemeleri yapılması gerektiğini belirterek, bunlar için etkin politikalar, stratejiler ve araçlar oluşturulmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu toplantılarda stratejik planlamalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacağını ifade eden Yalın, “Stratejik Planlama Toplantıları ile oluşturulacak şehirler geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız güzel dünyamızın oluşumuna öncülük edecektir” diye konuştu.

Stratejik Planlamanın Türkiye’de yeni bir kavram olması sebebiyle toplantının ilk günü profesyonel bir eğitim ve danışmanlık şirketi olan KALGEM Yönetim Danışmanlığı Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve Strateji Danışmanı Şengül Fidanlı tarafından katılımcılara Stratejik Planlama ile ilgili bir eğitim verildi. Sağlıklı Kentler Birliği’nin üyelik kriterleri değiştiğine dikkat çeken Fidanlı, İrlanda’nın Belfast şehrinde sağlıklı şehirler deklarasyonu çerçevesinde üyelik şartları daha zorlaştığını, Bundan dolayı da kentlerde oluşturulacak stratejilerin öneminin de arttığını vurguladı.

“Stratejik planlama yarının işini planlamaktır” diyen Şengül Fidanlı, aynı zamanda stratejinin mümkün olan en büyük rekabet avantajını kazanmak ve kar-fayda artışına erişmek için kullanılan bir yöntem aracı olduğunu söyledi. Sağlıklı şehirleri oluşturmak için de strateji’nin çok önemli olduğunu söyleyen Fidanlı, “Geleceğin şehirlerini planlamak şimdiden yapılacak planlı çalışmalara bağlıdır. Yapılan bu toplantılar da geleceğimize şimdiden yön verip o doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmek gerekir. Bir resim 10 bin kelimeye bedeldir. Sağlıklı şehir için de ilk önce kafamızda bir resim çizmemiz, yani bir strateji planlamamız gerek” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sağlıklı Şehirler Ağı’nın Eylül ayındaki toplantısına ev sahipliği yapacak olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklarını sürdürüyor. 40 ülkeden 200’ü aşkın belediye başkanının ve koordinatörün katılacağı toplantı öncesinde Tayyare Kültür Merkezi bakıma alındı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 15:45:30
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 17:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?