4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şahin: 'Adaylığım engellendi'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, adaylığının Bakan Çelik ve bazı milletvekilleri tarafından engellendiğini belirterek, başka partiden aday olup olmayacağını ailesi ve yakın dostlarıyla görüştükten sonra karar vereceğini söyledi.

Menderes gibi yaptığı hizmetlerle Bursalılar'ın kalbinde yaşayacağını kaydeden Şahin, okyanus ve denizde hizmet verdiğini ama derede boğulduğunu ifade etti.
29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen Başkan Hikmet Şahin, düzenlediği basın toplantısı ile duygularını kamu oyu ile paylaştı.

Bursa'nın taraflı tarafsız her kesiminden övgü aldığını ifade eden Başkan Şahin, "Yaptığım hizmetler ortada. Ne mutlu ki bana 5 yıl boyunca görevimi başarıyla tamamladım. Ben Bursa sevdasıyla bu şehre hizmet ettim ve koltuk belediyeciliği yapmadım. Bugünler geçecek ama ortaya koyulan eserler uzun yıllar Bursa'ya hizmet edecektir. Bende bu hizmetlerle anılacağım. 2004-2009 dönemi Bursa'da unutulmayacak. Anketlerin sonuçları ortada ve bunlar başarımın kanıtıdır. Dün bazı belediye başkan adaylarının tanıtıldığı törende sayın Başbakanımız Bursa'da yapılan eserleri anlatırken adımdan övgüyle bahsetti. Bakan ve bazı milletvekilleri tarafından adaylığımın engellenmesini kamu oyunun vicdanına bırakıyorum. Bu derin yaralar açtı. Denizde ve okyanusta hizmet verdik ama derede boğulduk. Engin deniz fırtınalara dayanır. Kalbim kırık, gönlümün kırıldığı insanlar var" dedi.

"MENDERES GİBİ BENDE UNUTULMAYACAĞIM"

Bursa'nın uzun yıllar hakettiği belediye hizmetlerini kendi döneminde aldığını kaydeden Şahin, "Ben şuna inanıyorum ki milletimiz hiçbir zaman hizmet edeni unutmaz. Dar ağacına çekilen rahmetli Menderes unutulmayıp bugün genç nesillerin kalbinde yaşıyorsa, ben de hemsehrilerimin gönlünde yer edineceğim" diye konuştu.

"AİLEM VE YAKIN DOSTLARIMLA GÖRÜŞEREK KARAR VERECEĞİM"

Basın mensuplarının başka partiden aday olup olmayacağı yönünde sorusu üzerine Şahin, "Şu an için kimseyle görüşmedim. Ailem ve dostlarımla görüseceğim. Net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, hiçbir şey belli değil. 29 Mart seçimleri çok heyecanlı ve demokrasi söleninde gececek" diye konuştu.

5 yıl boyunca yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Şahin, "Halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda hizmet verdim. Ne mutlu ki 5 yıl sonra görevimi başarıyla yaptığıma inanarak, alnım ak, başım dik sekilde halkımın huzurundayım. Bugün taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği gerçek var oda Bursa'da 5 yılda iz bırakan eserlere imza attık. Ben halkın başkanı olmak için söz verdim ve bunu da tuttuğuma inanıyorum. Kadrolarda ve çalışmalarda partizancı davranmadım. Belediyeciliği lafla zaman kaybederek değil, projelerle yapmaya özen gösterdik. Kararlı ve cesaretli olmasaydım bu projeler gerçekleşemezdi" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 18:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?