5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Şahin: Bursa otomotiv kenti oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yıllardır "tekstil şehri" olarak anılan Bursa'nın artık "otomotiv kenti" olarak tanımlandığını söyledi.

Türkiye Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin Holiday İnn Otel'de düzenlediği "9. Otomotiv ve Yan Sanayi Sempozyumu"nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Türkiye’nin gelişmesinin özgürlükler ve müteşebbis ruhun yaygınlaşmasına bağlı olduğunu belirtti.

"Özgürlük ve müteşebbis ruh sayesinde küresel dünyada yerimizi alacağız" diyen Başkan Hikmet Şahin, "Son dönemlerde sağlanan istikrar ortamına paralel olarak yıllardır ayakta kalma mücadelesi veren girişimcinin yeniden harekete geçtiğini ve yatırım yapmaya geçtiğini hep birlikte izliyoruz. Bu yatırımlardan en çok pay alan şehirlerin başında da Bursa geliyor" dedi.

Bursa’nın yıllarca tekstil şehri olarak anıldığı söyleyen Başkan Şahin, "Otomotiv ve yan sanayisinin Bursa’da gösterdiği başarı nedeniyle Bursa artık otomotiv kenti olarak da anılıyor" diye konuştu.

Bursa’da otomotiv sektörünün kent, bölge ve ülke ekonomisine sağladığı katma değerin çok ciddi boyutlara ulaştığına işaret eden Şahin, "Görünen o ki bu ekonomiye sağlanan katkı gün geçtikçe artma potansiyelindedir. Ancak, bu potansiyelin gerektiği gibi değerlendirilmesi için sektörün mevcut durumunun iyi tahlil edilmesi ve geleceğe dönük projeksiyonların şimdiden oluşturulması gerekiyor" dedi.

Sektörün artı ve eksilerinin görülebilmesi için "Otomotiv ve Yan Sanayi Sempozyumu"nu düzenleyen başta Türkiye Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yetkililerine teşekkür eden Başkan Hikmet Şahin, sempozyuma katılan konuklara Tekno Park Projesi hakkında da bilgiler verdi.

Bu arada sempozyum nedeniyle Türkiye’de üretilen ilk yerli otomobil olarak bilinen "Devrim", Bursa’ya getirildi. Konuşma sonrası "Devrim"i inceleyen Başkan Şahin, otomobili çalıştırarak yetkililerden otomobil hakkında detaylı bilgi aldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 14:57:25
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 16:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?