5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Şahin'den üniversiteli kadınlara destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin düzenlediği "Milli Egemenlik Yılı" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Kervan Saray Termal Otel’de düzenlenen panelde Şahin, "Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği, 1949 yılından bu yana kadınların sosyal, ekonomik ve eğitim seviyelerinin yükseltilmesi konusunda gayretli çalışmalar yapan örnek bir sivil toplum kuruluşudur" dedi.

Şahin, "Ailenin, toplumun huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır" diye konuştu.

Kadınımızın, gelişmiş ülke standartlarında olmasa da gün geçtikçe toplumumuzda hak ettiği yeri aldığını belirten Şahin, şunları söyledi:

"Türkiye’de uzmanlık gerektiren mesleklerde kadın oranları oldukça yüksek düzeylere ulaşmıştır. Bugün ülkemizde üniversitelerde öğretim elemanı kadın oranı yüzde 36 olup, toplam profesörler içinde kadın oranı yüzde 25’e ulaşmıştır. Mimarların yüzde 31’i, doktor ve operatörlerin yüzde 29’u, avukatların ise yüzde 26’sı kadındır." 

Bütün dünyada erkeklerin egemen olduğu diplomatik görevlerde Türk Dışişlerinde halen 12 kadın büyükelçimizin görev yaptığını söyleyen Şahin, "Gelinen bu noktayı yeterli görmüyorum. Kadınlarımızın daha etkin ve başarılı görevlerde yer alması için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü imkânı kullanacağız" dedi.

Şahin'e teşekkür plaketi

Daha sonra Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Şahin’i makamında ziyaret ederek, kendilerine verdiği destekten dolayı bir plaket verdi.

Derneğin Genel Başkanı Dilek Sarılı ve ile yönetim kurulu üyeleri, Şahin’i Derneklerinin Bursa Şubesi’nin hizmete sunacağı Dernek Evi’nin açılışına da davet etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 17:44:04
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 18:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?