3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şahin'in ayağını hangi bakan kaydırdı?

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Şahin, Başbakanın kendisini övmesine rağmen bakan ve milletvekillerinin isteğiyle aday gösterilmediğini belirterek, “Bunun nedeni belli. Herkes kendine göre patron olmak istiyor. Büyükşehir’in patronu Hikmet Şahin’dir kardeşim. Büyükşehir Belediye başkanı yönetilmez yönetir” dedi.

Gürsu’da DP Teşkilatı ile bir araya gelerek akşam yemeği yiyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, daha sonra düzenlenen kahvehane toplantısına katıldı. Vatandaşların sevgi gösterileri arasında toplantının yapılacağı kahvehaneye giren Başkan Şahin, coşkulu kalabalığa seslendi. Bursa’da geride kalan 5 yılda başarı yolculuğu olduğunu söyleyen Başkan Şahin, yaptığı hizmetlerin karşılığında haksızlıkla ve mağduriyetle karşılaştığını aktardı.

Bizzat Başbakan’ın kendisi için “Başarılı başkan” tanımını defalarca kullandığını anlatan Başkan Şahin, “Başbakan kendi ağzıyla defalarca söyledi başarılı başkan diye ama bir kısım milletvekili ve bakan benim yeniden aday olmamı istemedi. Neden? Nedeni belli. Herkes kendine göre patron olmak istiyor. Büyükşehir’in patronu Hikmet Şahin’dir kardeşim. Büyükşehir Belediye Başkanı yönetilmez yönetir. Meclis üyesi arkadaşlarıyla hizmet eder. Ne büfe talepleri biter, ne plan talepleri biter. Hiçbir talepleri bitmez. Şu adamı al buraya koy, şu işçiyi al oraya yerleştir. Bu elemanı getir şu elamanı götür. Böyle belediye başkanlığı olur mu? Ben rüzgarın önünde yaprak falan değilim arkadaş, adam gibi adamım” dedi.

Bursa için hayallerinin ve sevdasının bitmediğini vurgulayan Başkan Şahin, kendisine hizmet için köklü bir siyasi geleneğe sahip olan ve “Baba Ocağım” dediği Kırat’ı, DP’yi seçtiğini anlattı. Seçime DP ile girdiğini ancak seçildikten sonra DP rozetini kalbine gömerek halkın başkanı olacağını vurgulayan Başkan Şahin, “Evet siz böyle bir karar almış olabilirsiniz. Başka bir aday seçmiş olabilirsiniz ama son kararı Bursa halkı verecek. 5 yılda yapılan kavşaklardan hızlı feribota, Merinos’tan Bursaray’a kadar yaptığımız hizmetleri bilen Bursalılar 29 Mart akşamı da Hikmet Şahin diyecek. Ben yetişmiş adamı kolay harcatmam diyecek. Yeniden Hikmet Şahin yeniden Hizmet Şahin diyecek. Bursa halkı Hikmet Şahin’i bilir. Hikmet Şahin de belediyeciliği bilir. Sen bilmeyebilirsin ama Bursa halkı kıymet bilecek Allah’ın izniyle” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 15:11:40
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 15:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?