2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sahte diş hekimleri yakalandı

Bursa'da ilkokul mezunu oldukları halde kendilerini diş hekimi olarak tanıtıp piyasanın yarı fiyatına diş tedavisi yapan 2 şahıs polis tarafından gözaltına alındı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım ilçesinde 2 şahsın belgeleri olmadıkları halde bir evi muayenehaneye çevirip diş tedavisi yaptığı ihbarı alan polis ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte operasyon başlattı. İlkokul mezunu oldukları halde kendilerini diş hekimi olarak tanıtan Mehmet K. (38) ve Fatih Y. (32) isimli şahısları gözaltına alan güvenlik güçleri, şahısların muayenehaneye haline getirdikleri eve baskın yaparak steril olmayan paslanmış çok sayıda medikal malzeme ile diş malzemelerine el koydu. Yapılan kontroller sonrasında şahısların muayenehane olarak kullandığı daire sağlık müdürlüğü yetkilileri tarafından sağlık koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Ayrıca Mehmet K. ve Fatih Y'nin hafta sonları köy ve kasabaları dolaşıp buralarda diş rahatsızlığı olanlara mobil tedavi uyguladıkları, 15 YTL'ye diş çekimi yapıp piyasanın yarı fiyatına dolgu ve kanal tedavisi yaptıkları belirtildi. Zanlı 2 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. 

Öte yandan emniyete gelerek şikayette bulunan sahte diş hekimi mağduru bir bayan, "benim haberim yoktu, dişim kırıktı, onu değiştirecektim. Diş hekimi olmadıklarını polislerden öğrendim, hiç aklımıza gelmedi" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 10:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?