4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahte evraklarla evlerinden oldular

SAHTE EVRAKLARLA EVLERİNDEN OLAN YAŞLI ÇİFT AİHM YOLUNDA

Oğullarını ziyaret için gittikleri Amerika'dan Bursa'ya döndüklerinde topularının çalınıp kendilerine hiçbir tebligat yapılmadan evlerinin icra kanalıyla satıldığını iddia eden yaşlı çift, 10 yıldır süren hukuk savaşından bir netice alamadıklarını ifade ederek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat etmeye hazırlanıyor.

Bulgaristan'dan mecburi göç sebebiyle Türkiye'ye gelerek Bursa'ya yerleşen Hayriye Topaloğlu ve Turgut Topaloğlu, inşaat ve pazarlarda çalışarak 10 yıl önce Yunuseli Mahallesi'nde 2 katlı bir ev yaptı. Bu arada 1999 yılında dünyaya gelen torunlarını görmek için Amerika'da ikamet eden oğullarının yanına giden Topaloğlu çifti, 11 ay kaldıktan sonra evlerine geldiğinde camın kırılarak bazı eşyalarla birlikte evin tapusunun çalındığını fark etti.

Hırsızlığın şokunu üzerlerinden atmayan Topaloğlu çifti, ABD'den geldikten 6 ay sonra N.Ö. adındaki birinin evlerine gelerek, "Bu ev benim, boşaltın" demesi üzerine ikinci bir şok yaşadı. Neye uğradıklarını şaşıran çift, soluğu adliyede aldı. Turgut Topaloğlu, sahte imzalarla kendilerinin borçlandırılarak evinin icra dairesi tarafından açık artırma ile satıldığını öğrendi.

Bunun üzerine Topaloğlu, kendisini icraya veren N.M. ve E.K. hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Dava sonunda mahkeme delil yetersizliği sebebiyle sanıklardan N.M.'nin beraatine karar verirken, E.K.'ye ise, "adi senette sahtecilik" suçundan 1 yıl hapis cezası verdi.

Evi icra kanalıyla satın alan N.Ö. ise, binanın tahliye edilmesi için adliyeye başvurdu. 10. İcra Müdürlüğü, Topaloğlu çiftinden 15 gün içinde evlerini tahliye etmelerini isterken, Topaloğlu çifti de Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, TBMM Araştırma Komisyonu'na müracaat ederek mağduriyetlerinin önlenmesini istedi.

Yaptıkları bütün müracaatların sonuçsuz kalması üzerine çileden çıkan Topaloğlu çifti, 100 milyar lirası maddi, 150 milyar lirası da manevi olmak üzere toplam 250 milyar liralık tazminat davası açtı. 5 yıldır süren hukuk davasında bir arpa boyu yol katedemediklerini ifade eden Topaloğlu çifti, konuyu AİHM'ye taşıyacaklarını belirtti.

Olayı anlatırken gözlerinden süzülen yaşlara hakim olamayan 68 yaşındaki Hayriye Topaloğlu, "Evimizi alabilmek için gerekirse AİHM'ye gideceğiz. Yıllardır evimizi geri alabilmek için uğraşıyoruz. 10 yıl oldu. Bu nasıl adalet? Eşimin de benim de psikolojimiz bozuldu. Dişimizden tırnağımızdan artırdığımız birikimlerle yaptığımız ev bir başkasının oldu. Evimize kavuşamadan ölüp gideceğiz. Böyle adalet mi olur?" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 09:51:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?