6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sahte fatura vurgununda 2. dalga

Bursa'da sahte faturalarla devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonun ikinci dalgasında 10 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Bürosu ekipleri, bastıkları sahte fatura ve sevk irsaliyelerini yüzde 3 komisyonla şirketlere satıp devleti bilinçli olarak zarar uğratan çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 7 ay süren takibin ardından polis dün operasyona start verdi. Eş zamanlı olarak adreslere baskın düzenleyen ekipler, 15 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, vergi kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik ve haksız kazanç sağlamak" suçlarından tutuklandı.

Polis ekipleri takibe devam ederken, kesilen sahte faturaların özellikle özel halk otobüsü, minibüs ve ticari taksiler tarafından kullanıldığının belirlenmesi üzerine vergi dairesi ekipleri de alarma geçti. Şoförler mercek altına alınırken, jandarmanın da katılmasıyla düzenlenen ikinci operasyonda 10 kişi daha yakalandı. Mali boyutu 200 milyon TL'yi geçen operasyonla alakalı soruşturmanın sürdüğü, gözaltı sayısının daha da artabileceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 09:58:01
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 20:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?