3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sahte Fenerbahçe ürünlerine el konuldu

Bursa'da polis tarafından 5 ayrı imalathaneye yapılan operasyonda 15 bine yakın sahte Fenerbahçe ürünü ele geçirildi. Olayla alakalı 4 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, kulübün resmi internet sitesine gelen bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 2 imalathane ve 2 depoya, Fidyekızık Mahallesi'nde ise bir imalathaneye eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, içerisinde forma, eşofman ve yağmurluklardan oluşan 15 bine yakın sahte Fenerbahçe ürünü ele geçirildi. Piyasa değerinin 2 Milyon YTL olduğu öğrenilen sahte ürünlerle ilgili 4 kişi gözaltına alındı.


Bir ihbar üzerine işyerlerine baskın düzenlediklerini belirten Fenerbahçe Kulübü Avukatı Raziye Kölgesiz, "Bu ürünlerin piyasa değeri 2 milyon YTL. Bu da bu paranın Fenerbahçe kulübüne gitmeyeceğini, kulübün dışında bir takım insanlara gittiğini gösteriyor. Bu işten çok büyük rant elde ediliyor. Normal bir ticarette kazanılamayan paralar kazanılıyor. Burada görülen ürünler ilk bakışta orjinal gibi gözüküyor. Ama bunlar, orijinale birebir benzeyen ürünler" dedi.
Gözaltına alınan şahıslar hakkında "Marka Kanununa Muhalefet" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 01:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?