3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sahte kimlikle hapis yatmış

Bursa'da bir tarladan çaldığı su motorunu sakladığı yere gidince yakalanan zanlının, sahte kimlikle başkasının yerine cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Bursa'nın Gürsü ilçesinde Z.Ö. isimli şahsın tarlasını sulamak amacıyla kullandığı motor çalındı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları araştırmada çalınan su motorunu tarlanın 700-800 metre ilerisinde gizlenmiş vaziyette buldu.

Şahısların motoru tekrar almaya geleceği ihtimalini değerlendiren jandarma, çevrede araştırmasını derinleştirdi. Bir süre sonra kamyonetle su motorunu almaya gelen D.A. ve H.T., jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Şahısların ifadesi doğrultusunda, Karacabey ilçesinde A.G. ve N.O. isimli şahıslar da yakalandı.

Gözaltına alınan H.T.'nin yapılan kontrolünde sahte kimlik kullandığı ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Zanlı H.T.'nin önceki yıllarda sahte kimlik kullanarak bir başkasının yerine cezaevinde yattığı öğrenildi. H.T.'nin Mudanya, Gemlik, Balıkesir'in Erdek, Çanakkale'nin Lapseki ve Yalova'nın Çınarcık ilçelerinde de tekne motoru hırsızlığına karıştığı tespit edildi.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan karar ile şahısların ev ve iş yerinde yapılan aramada 10 adet su motoru ele geçirilirken, zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 10:36:06
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 10:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?