2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sahte kredi operasyonu

Bursa'da sahte belgelerle kendini öğretmen olarak tanıtıp, kredi başvurusu yapan bir kişi, parayı almaya gittiği sırada bankacı kılığına giren polisler tarafından yakaladı. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Ekipleri, Sezgin Kıvrak ismine sahte kimlik düzenleyerek bankalara kredi ve kredi kartı başvurusu yapan Apdi T. İ.'yi (30) takibe aldı. Bankacı kılığına girerek veznede bekleyen polis, daha önce de 17 adet değişik suçtan sabıkası bulunan şahıs, onaylanan 8 bin YTL'lik krediyi aldığı sırada operasyon düzenleyerek kıskıvrak yakaladı. 

Şahsın yapılan üst aramasında, Sezgin Kıvrak adına düzenlenmiş 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet muhtarlık belgesi, 2 adet vergi kimlik kartı, 2 adet Milli Eğitim Bakanlığı maaş bildirim belgesi, 1 adet öğretmen kimlik kartı fotokopisi, 2 adet kredi başvuru formu ve 1 adet kredi kartı ele geçirildi. Apdi T. İ.'nin yapılan ev aramasında ise 2 adet sahte kimlik ve bilgisayarına el konuldu.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlı, "sahte resmi belge düzenlemek, nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçlarından mahkemeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2006 Pazar 00:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?