4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahte maliyecilere baskın

Bursa'da, kendilerini Maliye Bakanlığı görevlisi olarak tanıtıp denetledikleri iş yeri sahibinden rüşvet isteyen 2 şüpheli, jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Zanlıların toplam 28 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde Y.S.D.'nin Kestel ilçesindeki iş yerine giren takım elbiseli 2 şüpheli, Maliye Bakanlığı'ndan geldiklerini belirterek iş yerini fatura kesmediği için denetleyeceklerini söyledi.

Bakanlığa ait kimlikleri iş yeri sahibine gösterip faturalarla vergi levhasını incelemeye başlayan zanlılar, faturalardan birkaçında tarih yazılmadığını gördü. Aslında 4 kişi olduklarını ifade eden şahıslar, bunun için 40-50 bin TL ceza keseceklerini fakat bu parayı ödemek yerine kendilerine 250 TL verdiği takdirde bunu görmezlikten geleceklerini söyledi. Hemen muhasebecisini arayarak durumu izah eden Y.S.D., istişarenin ardından zanlıların ceza kesmelerini istedi.

Şahıslar, ellerindeki boş kağıda kaşe basıp, "Sana posta ile zarf gelecek" dedikten sonra araçlarına binerek ayrıldı. Zanlıların hareketlerinden şüphelenen Y.S.D., jandarmayı arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 zanlıyı otomobilleriyle kaçmaya çalışırken yakaladı.

Zanlıların otomobilinde yapılan aramada; 3 adet Maliye Bakanlığı yazılı boş matbu evrak, Gemlik ilçesinden çalınmış bir araca ait bir çift plaka, 2 adet şüpheli K.C.Ç.' ye ait noter imzalı beyanname, muhtelif kartvizitler, muhtarlık nüfus kayıt ve ikamet belgeleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan Z.T.'nin 19, K.C.Ç.'nin ise 9 ayrı suçtan kaydı olduğu, zanlıların Kocaeli'nde de benzer şekilde dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Diğer illerle de irtibatını sürdüren jandarma, zanlıların karıştığı toplam vaka sayısını belirlemeye çalışıyor.

Sorgusu biten zanlıların öğleden sonra "unvan gaspı ve dolandırıcılığa eksik teşebbüs" suçundan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 20:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?