2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sahte para operasyonu

Bursa'da emniyetin düzenlediği operasyonla, bayram öncesi piyasaya sahte para süren 3 ayrı şebekeye üye 11 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin patates çuvalı, çanta ve iç çamaşırlarına sakladıkları 40 bin YTL ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla, piyasaya sahte para sürüldüğü ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak Ethem B. ile Fikret D.'yi gözaltına aldı. Şahısların üzerlerinde ve çalıştırdıkları lokantada yapılan aramada, patates çuvallarının içersinde 36 adet sahte 100 YTL ele geçirildi. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Başka bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Mudanya ilçesi Güzelyalı beldesinde hızlı feribottan inen Neşe Z. (32) ile Recep Y.'yi (42) gözaltına aldı. Neşe Z.'nin çantasında 50 adet sahte 50 YTL ele geçirdi. Mali polis sahte para operasyonuyla ilgili olarak son olarak Gemlik'ten Bursa'ya gelen Osman K. (4) ile oğlu S.K.'yı (16) gözaltına aldı. Polis, S.K.'nın iç çamaşırında 150 adet sahte 100 YTL ele geçirdi. Operasyonları genişleten polis, sahte paraları piyasaya sürdüğü öne sürülen Necmi E. (45), Ercan A. (25), Ali S. (36), Mehmet Z. (29) ile Cengiz B.'yi (43) gözaltına aldı. Polis, toplam sahte 40 bin YTL'ye el koydu. 

Sorgulamaları devam eden ve paraları yolda bulduklarını söyleyen şahıslar, "Piyasaya sahte para sürmek" suçundan mahkemeye çıkarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?