2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sahte polis şebekesi çökertildi

Bursa'da kendilerine polis süsü verip, üst araması yaptıkları vatandaşları "Hakkında tutuklama kararı var, senin günahın çok" diyerek dolandırdığı ve dua etmesi için camiye gönderdiği öne sürülen 3 kişilik şebeke, polis tarafından yakalandı. 8 kişinin parasını çaldığı iddia edilen zanlılar, adliyeye sevk edilirken gazetecilere saldırdı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 3 yıldır aranan zanlıları 100 kişilik güven timlerinin de yardımıyla takibe aldı. Daha önceden kimliği belirlenen kişilerin 3 yıldır Bursa'da dolandırıcılık yaptığı ancak zaman zaman kente geldiği tespit edildi.

Bursa'ya 3 ayda bir gelerek yaşlı vatandaşları dolandırdığı öne sürülen tamamı sabıkalı Çorumlu Y.Y. (33), A.A. (54) ve İ.Y. (57) isimli zanlıların yöntemleri ise polisi dahi şaşırttı. Şebeke üyesi bir kişinin yaşlılarla muhabbet ettikten sonra "Seni yeni insanlarla tanıştıracağım" dediği, daha önceden planladıkları yere götürüp dolandırdığı ortaya çıktı. Zanlıların; Ulu Camii, Şehadet Camii, Orhan Camii civarında üst araması yaptıkları şahıslara, "Hakkında arama kararı var, seni gözaltına almamız gerekiyor. Günahın da çok" diyerek değerli eşyalarını aldığı, daha sonra da "Camiye git, tövbe et" şeklinde konuşup kandırdığı ve ortadan kaybolduğu bildirildi.

Daha önceden 8 yaşlıyı aynı yöntemle dolandıran şebeke üyelerinin, Orhangazi Parkı'ndaki yaşlı bir vatandaşı Tophane sırtlarına getirerek dolandırmak isterken suçüstü yakalandığı belirtildi.

Haklarında, "dolandırıcılık ve unvan gaspı" iddiasıyla soruşturma evrakı düzenlenen zanlılar adliyeye sevk edildi. Zanlılar görüntü almak isteyen basın mensuplarına tekme atıp, tükürdü.
iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 13:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?