4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahte rakı bir can daha aldı

Bursa'da Sayısal Loto'dan 1.5 milyon lira ikramiye çıkan amcasını içki alemine götüren şahıs, satın aldığı biralara ilave olarak dere kenarına atılan sahte rakıları da içince hayatını kaybetti. Rakıdan zehirlenen amca ile arkadaşı ise hastanede ölüm kalım mücadelesi veriyor.

Bursa'nın Akçalar, Görükle, Ovakça beldelerinde sahte rakıdan 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Demirtaş beldesinde de 2 çocuk babası Zafer Kara (27) sahte rakıdan zehirlenerek öldü. Edinilen bilgiye göre Zafer Kara, 2 gün önce Sayısal Loto'dan 1.5 milyon lira isabet eden amcası Ahmet Kara'yı kuponu görmek ve ikramiyeyi kutlamak için içki alemine götürdü. 2 arkadaşını da alıp dere kenarına giden Zafer Kara, arazide bulduğu rakıları amcası ve 2 arkadaşıyla birlikte içmeye başladı.

Baş ağrısını bahane ederek evine dönmek isteyen amca Ahmet Kara'ya kalkmak istediğinde 1.5 milyon liralık Sayısal Loto kuponunu soran Zafer Kara, kuponun üzerinde olmadığını söyleyen amcası ile kavga etmeye başladı. Amcasının elbiselerini çıkarıp kuponu arayan Zafer Kara, bölgeden geçen jandarma devriyesini görünce olay yerinden kaçtı. Üzerinden kupon çıkmayınca amcasını darp ettiği iddia edilen tekstil işçisi Zafer Kara, olaydan 1 gün sonra fenalaşarak Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kara, birkaç saat sonra etil
alkol zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

Evde fenalaşan ve gözleri görmemeye başlayan amca Ahmet Kara ile arkadaşı Mustafa Güven de Medikalpark Hastanesi'ne kaldırıldı. Şahısların durumlarının ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alındıkları öğrenildi. Belediye hoparlöründen anons yapılarak, dere kenarlarına bırakılan içkilerin içilmemesi istendi.
Bursa'da 6 kişinin hayatını kaybetmesine, 2 kişinin komaya girmesine neden olan sahte rakılarla ilgili jandarma 1 kişiyi gözaltına almıştı. Tarım Müdürlüğü yetkililerinin ilçelerde yaptığı kontrollerde sahte rakıya rastlanmazken, operasyondan sonra dere kenarına atıldığı tahmin edilen sahte rakılarla alakalı bütün beldelerde vatandaşlar ikaz ediliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?