3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sahte rakı denetimi yapıldı

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Bursa'da sahte rakıdan ölümlerin artması sebebiyle tüm içkili mekanları denetledi. Özel bir cihazla içkileri kontrol eden ekipler, şüpheli gördükleri alkol numunelerini alarak şişelere el koydu.

Bursa ve civarında 8 kişinin sahte rakıdan ölmesi sebebiyle Tarım İl Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Dün akşam saatlerinde 22 ayrı ekiple denetime çıkan ekipler, il genelindeki içkili mekanlara şok baskınlar düzenledi. İçkili mekanlara tek tek giren ekipler, alkollerden numuneler alarak özel bir cihazla kontrol etti. Şüpheli gördükleri içkilerden numuneler alarak Gıda Araştırma Enstitüsü'ne gönderen ekipler, sonuç çıkıncaya kadar mekandaki içki şişelerini yediemine teslim etti.

Bursa ilinde kaçak alkol ve metil alkol içerikli içkilerin tüketilmesinin yol açtığı ölümlerin tekrarlanmaması için ani baskınlar yaptıklarını ifade eden Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, "Sabaha kadar alkol tüketilen yerleri denetleyeceğiz. 14 ekibimiz, ilçelerde, 8 ekibimiz şehir merkezinde sabahın ilk ışıklarına kadar denetlemeye devam edeceğiz. Denetimlerde cihazlarımızın şüpheli bulduğu alkolleri Gıda Araştırma Enstitüsü'ne göndererek sonuç çıkıncaya kadar yediemine alacağız. Biraz önce yaptığımız denetimlerde şüpheli bulduğumuz içkileri yediemine aldık. Şimdiye kadar 2 ayrı yerde şüpheli içkiye rastladık" dedi. Denetimlerin sene boyunca süreceği ifade edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?