4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahte rakıcılara şok baskın

Bursa'da son bir ay içinde 7 kişinin alkol zehirlenmesinden hayatını kaybetmesi üzerine alarma geçen jandarma ekipleri, bir imalathaneye yaptıkları şok baskında 405 litre kaçak rakı ile 432 şişe kaçak viski ele geçirdi.
Geçen ay Mudanya'da başlayan alkol zehirlenmesi vakalarının giderek artması üzerine jandarma ekipleri alarma geçti. Jandarma, eğitimli köpeklerin de katıldığı operasyonla bir işyerine şok baskın düzenledi. Metil alkol içeren kaçak içkileri imal ettiği tespit edilen işyerinde yapılan aramalarda, 1 adet kapak makinesi, 432 adet 70 cc viski, 405 litre doluma hazır kaçak rakı, 480 adet boş rakı şişesi, 210 adet sahte bandrol etiketi ve çok sayıda rakı kapağı ile içki imalatında kullanılan malzeme ele
geçirildi. Olayla ilgili bir kişinin arandığı bildirildi.

Jandarma, daha önce de kaçak içkileri piyasaya sürdüğü tespit edilen 2 kişiyi yakalamış, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda satışa hazır kaçak içki ele geçirilirken, zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bursa'da son bir ay içinde sahte rakıya bağlı metil alkol zehirlenmesinden 7 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 19:04:30
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 19:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?