4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahte rakıda çifte tahliye

Bursa'da 3 kişinin hayatına mal olan sahte rakıları sattıkları iddia edilen 2 kişi tahliye edildi. Özgürlük kararı karşısında sanık yakınları sevinç gözyaşlarına boğuldu.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "4733 sayılı bandrolsüz içki satışına muhalefet, taksirle ölüme sebep olma ve sağlığa aykırı içecek satmak" suçlarından 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar M.Y. (46), M.Ö. (36) ve H.K. (42), tekrar hakim karşısına çıktı. Mudanya ilçesine bağlı Dereköy'de oturan Saip Telli (59) Hasan Erdem (78) ile Mustafakemalpaşa ilçesinde ikamet eden İsmail Güven'in (50) ölümüne sebep olan sahte rakıları piyasaya sürdükleri iddiasıyla tutuklanan sanıklar, suçsuz olduklarını söyledi.

Mahkeme, sanıklardan, Mustafakemalpaşa ilçesinde Tekel büfesi işleten H.K. ile Mudanya'daki büfe işletmecisi M.Ö.'nün tahliyesine karar verdi. Söz konusu sahte rakıları Tekel büfesi işletmecilerine sattığı iddiasıyla Antalya'da tutuklu bulunan H.Ş.'nin Bursa'ya sevk edilerek dinlenmesini kararlaştıran mahkeme, ayrıca Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun davaya müdahil olarak katılmasına hükmetti. Sanıklardan M.Y.'nin tahliye talebinin reddedildiği dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu arada çifte tahliye kararı, özgürlüklerine kavuşan sanıklar ve aileleri arasında sevinçle karşılandı. Bazılarının gözyaşlarına hakim olamaması dikkat çekti

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:22:04
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 14:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?