2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sahte rakıya 1 yıl 8 ay hapis

Türkiye'yi sarsan sahte rakı skandalına hapis cezası çıktı. Bursa'da cezaevinden tahliye olduktan sonra babalarına hediye olarak verdikleri öne sürülen rakının sahte çıkması sonucu ölümüne sebep oldukları iddia edilen 3 kardeş müebbet hapis talebiyle yargılandıkları davadan beraat etti. 

3 kardeş sahte rakı satmak iddiasıyla 1'er yıl 8'er ay hapis ile 407'şer YTL para cezasına çarptırıldı. Kardeşlerden birinin cezası sabıkasız olduğu için ertelendi. 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Sağlığa aykırı olarak sahte rakı satarak ölüme sebep olmak" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları istenen kardeşler Saadettin Şendöl (58), Recep Şendöl (45) ve Sezai Şendöl (38) son kez hakim karşısına çıktı. 

Elektrik tesisatçılığı yaptığını belirten Saadettin Şendöl, "Paraya ihtiyacım vardı. Kardeşim Recep'ten 1 milyar lira para istedim. O da 'Param yok. 5 koli rakı var. Bunların kolisini 200 milyon liradan satarak işini görebilirsin' dedi. Daha sonradan getirdikleri rakılarla koli sayısı 10 oldu. 8 kolisini sattım. 10 adedini arkadaşlara hediye olarak verdim. 14 adedini de jandarma aldı. Ben Bursa'da ikamet eden babama bu rakılardan vermedim. Babam, kimden aldığını bilmediğimiz rakıdan zehirlendi. Suçsuzum. Sahte rakıların kaçak olduğunu sonradan öğrendim" dedi.
 
Çeşitli suçlardan kaydı bulunan Recep Şöndöl ise "İstanbul Gültepe'de oturan soy ismini bilmediğim Süleyman isimli kişinin bana 3 milyar 250 milyon lira borcum vardı. Süleyman parasının bir kısmını ödeyebileceğini geri kalanı için ise rakı verebileceğini söyledi. 10 koli rakı verdi. Faturalarının olduğunu ifade etti. Kendisinin de Tekel bayisinden alacağına karşılık rakıları aldığını kaydetti. Ben de bu rakıları borç isteyen ağabeyime verdim" diye konuştu. 

Ağabeyi gibi kaydı bulunan Sezai Şendöl de, "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Ağabeyim Recep ile Bursa'da aynı evde kalıyordum. Abim eve 10 koli rakı getirmiş, bunların 8 kolisini ağabeyim Recep, Saadettin'e vermiş. Evde de 2 koli vardı. Ben bunları evde gördüm. Kimseye rakı vermedim" şeklinde konuştu. 

Mahkeme 3 kardeşin de babaları İsmail Hakkı Şendöl'e (76) "sahte rakı içirerek öldürmek" suçundan beraatlerine karar verdi. Sahte rakı satmak ile alakalı ise sanıklar 1'er yıl 8'er ay hapis ile 407'şer YTL para cezasına çarptırıldı. Sadettin Şendöl'ün cezası sabıkasız olduğu için ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 11:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?