4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahtekarlar suçüstü yakalandı

Bursa'da bir kuyumcuya girerek sahte altın yüzüğü gerçeğiyle değiştiren Gürcü asıllı 3 kişi, kuyumcunun ihbarı üzerine harekete geçen sokak timleri tarafından Kapalıçarşı'da kıskıvrak yakalandı.

Olay, dün akşam 18.00 sularında Kapalıçarşı'da meydana geldi. Serkan P.'ye ait kuyumcu dükkanına giren Gürcü asıllı Paata Parulava (33) ve Badri Shonia (39), yanlarında getirdikleri sahte yüzüğü orijinaliyle değiştirerek uzaklaştı. Güvenlik kamerasını inceleyen kuyumcu Serkan P., soyulduğunu anlayınca polise haber verdi. Olayın ardından harekete geçen güven timleri, zanlıları diğer kuyumcuları soyamadan kıskıvrak yakaladı.

Parulava ve Shonia'ya 34 plakalı bir otomobille bekleyen Gürcü uyruklu Lasha Kabrebava (29) da gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada, kuyumcudan çaldıkları 400 TL değerindeki yüzükle birlikte 12 adet sahte altın yüzük ele geçirildi. Badri Shonia'nın Türkiye'de ikamet tezkeresi olduğu, diğer 2 zanlınınsa bavul ticareti ve turistik ziyaret için Türkiye'ye geldikleri öğrenildi.
Yüzüklerin kendilerine ait olmadığını ileri süren 3 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?