4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sahtesi kör ediyor!

ANTİ BAKTERİYEL ÜRÜNLER KÖR EDİYOR

Eczacı Sönmez Hafızoğlu, merdiven altında imal edilen antibakteriyel temizlik malzemelerinin körlüğe yol açabileceğine dikkat çekti.

EST 1923 Teknik Koordinatörü Eczacı Sönmez Hafızoğlu, domuz gribiyle birlikte talep patlaması yaşanan antibakteriyel temizlik malzemelerinin doğru kullanılması gerektiğini belirterek, "Antibakteriyel ürünler içerdiği etil alkol ve diğer bileşenler sebebiyle gözle doğrudan temasta eğer yıkama işlemi geç kalırsa, geçici görme kayıplarına neden olabilir. Ancak merdivenaltı üretimde etil alkol yerine metil alkol kullanılma tehlikesi ise ciddi bir körlük riski taşır. Bu nedenle metil alkolle yasalara aykırı üretilen ürünlerin kesinlikle kullanılmaması gerekir" dedi.

1923'ten beri hizmet veren kolonya üreticisi Eyüp Sabri Tuncer'in, uluslararası pazarlara açılma hedefi doğrultusunda EST 1923 markasının yeni Cool Care antibakteriyel hijyen ürün serisini piyasaya sürdüğünü bildiren Hafızoğlu, "Eczanelerde satışına başlanan ve EST 1923 Cool Care antibakteriyel el hijyen ürün serisi adıyla sunulan parfümlü ve parfümsüz antibakteriyel el temizleme jeli, spreyi ve mendilinden oluşan ürün serisi tüketicilere, kendilerinin ve sevdiklerinin temizliğine özen göstererek sağlıklı bir hayat sürmelerine destek oluyor" diye konuştu.

Antibakteriyel hijyen ürünlerinin sabunun yerine geçmediğini ve temizliği destekleyen ürün olduklarını belirten Hafızoğlu, yiyecek maddeleri ve ağızla, yüzle temastan önce bu ürünlerin kullanımını önerdi. Antibakteriyel ürünlerin sıkça kullanılmasının bakterilere karşı direnci düşürmediğini de vurgulayan Hafızoğlu, "Örneğin bu ürünleri ilk kez sürdüğünüzde tek bir damla jel elinizdeki mikrop ve bakterileri öldürebilirken, kullanıma devam ettikçe, ellerdeki bakteriler bu ürüne karşı güçleneceği için daha büyük miktarlarda kullanılması gerekebilecektir. Bu açıdan antibakteriyel ürünlerin yerli yersiz, gereksiz sıklıkta kullanılması, ürünün etkisinin azalmasına yol açabilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 10:44:04
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 10:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?