4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Şaka' gibi banka soygunu

Bursa'da vergi borcundan dolayı bunalıma giren bir esnaf, bıçak zoruyla bankayı soydu.

Bir müşterinin boğazına bıçak dayayan zanlı, vezneden 10 bin 500 lirayı alıp kaçmak isterken özel güvenlik görevlisinin üzerine atlaması sonucu yakalandı. Görgü tanıkları olayı şaka zannettiklerini söylediler.

Alınan bilgiye göre, 37 yaşındaki Ramazan U. elindeki bıçakla saat 15.20 sıralarında Demiryolu Caddesi'ndeki Koğukçınar İşbankası şubesine geldi. Bunalımda olduğu belirtilen Ramazan U. önce müşteri gibi koltuğa oturdu. Bir süre sonra müşteri olarak bekleyen İlyas Deniz'in boğazına bıçak dayayan Ramazan U. vezneden paraları vermesini istedi. Siyah saplı bir bıçakla vezne görevlisini korkutan zanlı, poşete konulan 10 bin 500 lirayı aldı.

Ancak bu esnada özel güvenlik görevlisi zanlının üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Bankadaki görgü tanıkları olayı şaka zannettiklerini belirterek, "Zanlının eli titriyordu. Profosyonel olmadığı belliydi. Önündeki kişiye bıçak dayadı. Veznedeki paraları istedi. Biz olayı şaka zannettik. Ancak özel güvenlik görevlisi şahsın üzerine atlayıp etkisiz hale getirdi "dedi.

Boğazına bıçak dayanan İlyas Deniz de olayı şaka zannettiğini ifade ederek, "Para çekmeye geldim. Ancak sıra beklerken bir şahıs boğazıma bıçak dayadı. Başta şaka zannettim. Sanığa, "tepişme" dedim. Özel güvenlikçi müdahale etti" dedi.

Özel güvenlik görevlisi tarafından polis ekiplerine teslim edilen zanlı Ramazan U. avukatı olmadan konuşmayacağını, daha sonra açıklama yapacağını söyledi. Zanlı, geniş çaplı sorgu için Şehit Şerafettin Polis Merkezi'nden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 16:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?