3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sakar hırsız kaçarken ayağını kırdı

Bursa'da bir bekçiyi silahla etkisiz hale getirip büfeden para gasp ettiği iddia edilen ve olaydan sonra polise yakalanmamak için kaçarken ayak bileğini kıran sanık, 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cezaevine girip afla çıktıktan sonra tövbe ettiğini söyleyen sanık, kendisini bu hale düşüren arkadaşını Allah'a havale ettiğini ifade etti.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis istenen E.C. (42), son kez hakim karşısına çıktı. 2 ay önce Reyhan Mahallesi üzerindeki bir büfeden çaldığı iddia edilen 58 TL para ve 60 adet otobüs bileti ile kaçarken kendisini gören gece bekçisini etkisiz hale getirdiği öne sürülen ve kaçarken de düşerek ayak bileğini kıran sanık E.C., son sözünde arkadaş kurbanı olduğunu söyledi.

Daha öncede hırsızlık suçundan cezaevine girip afla birlikte tahliye edildiğini ifade eden E.C., "Bu son olmuştu. Tövbe ettim. 10 yıl boyunca dürüst bir hayat yaşadım. Hiçbir suça karışmadım. Ancak ne kötü kaderim varmış ki, o gün arkadaşım dediğim İ. ile o ortamda bulundum. Bu olayı yaptığıma hala inanamıyorum. Beni bu duruma düşüren arkadaşım İ.'yi Allah'a havale ediyorum. Cezasını ondan bulsun" dedi.

Mahkeme sanık E.C.'ye "silahlı yağma" suçundan 12 yıl, "mala zarar vermek" suçundan ise 6 ay hapis cezası verdi. Ardından sanığın cezası duruşmadaki iyi hali sebebiyle indirilerek 10 yıl 5 aya düşürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 11:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?